zondag, 17 april 2016 11:28

Nieuwbouwwijk Oranjeburgh klaagt over slechte verlichting

Schiedam - De nieuwbouwwijk Oranjeburgh, op de plek waar het voormalige Vlietland ziekenhuis stond, wordt slecht verlicht en dat werkt criminaliteit in hand, vindt Het Bewonerscomité Ziekenhuisbuurt.

Saillant detail is dat in deze wijk de burgemeester van Schiedam Cor Lamers een woning heeft laten bouwen. En de burgemeester heeft nu juist Openbare orde en veiligheid in zijn portefeuille. 
Het Bewonerscomité Ziekenhuisbuurt behartigt de belangen van omwonenden rond en bewoners op de voormalige ziekenhuislocatie aan de BK-laan (Oranjeburgh), waartoe de burgemeester dus ook behoort. Ze trekken regelmatig op social media aan de virtuele bel over de in hun ogen onveilige situatie door de slechte verlichting. Bij de foto van het vernielde bushokje twitterden ze "Het  op zondagochtend was weer raak vannacht langs @Oranjeburgh . Slecht verlicht, werkt criminaliteit in de hand."

Volgens het bewonerscomité was een aanpassing van de openbare verlichting rond Oranjeburgh al beloofd door de projectleiding bij de inrichting van de openbare ruimte in 2014. En is er sindsdien 'niks gedaan'. Uit navraag bij de wijktoezichthouder blijkt, volgens het bewonerscomité, dat de afdeling Openbare Verlichting van de gemeente Schiedam nog steeds geen aanvraag voor een lichtplan voor Oranjeburgh heeft ontvangen. En zonder aanvraag geen uitvoering. De situatie zal dus nog zeker maanden onveilig blijven.

Foto: Twitter/Ziekenhuisbuurt

Nieuwbouwwijk Oranjeburgh klaagt over slechte verlichting

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws