donderdag, 25 december 2014 11:04

Nieuwe afsteektijden voor vuurwerk

Dit jaar gelden nieuwe tijden voor het afsteken van vuurwerk. Dat is rond de komende jaarwisseling toegestaan van woensdag 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Op alle andere momenten is het afsteken van vuurwerk dus verboden. Daarnaast is het niet toegestaan vuurwerk af te steken in de omgeving van bijvoorbeeld het Vlietland ziekenhuis, het dierenasiel en kinderboerderijen. In Schiedam is een vuurwerkteam samengesteld, dat bestaat uit medewerkers van Toezicht en Handhaving en medewerkers van de politie. Zij treden op tegen het vroegtijdig afsteken van vuurwerk, illegaal vuurwerk en het afsteken van vuurwerk in kwetsbare gebieden. Daarnaast wordt rond de jaarwisseling een beveiligingsbedrijf ingezet voor extra toezicht.
Zie ook: http://www.popuptv.nl/pop-up-tube/afsteken-vuurwerk-denk-na

 

Afvalbakken afgesloten

Afvalbakken op straat zijn afgesloten om vandalisme te voorkomen. Op 31 december worden de kunststofcontainers afgesloten. Om zwerfvuil te voorkomen, vragen we u geen afval naast de containers te plaatsen, maar met weggooien van afval te wachten tot de containers weer open zijn. Mensen die hun afval toch naast de container zetten, riskeren een boete.

Parkeerautomaten

Vanaf medio week 51 worden de Schiedamse parkeerautomaten voorzien van vuurwerkbeveiliging. U hoeft dan niet te betalen voor parkeren langs de straten waar normaal betaald parkeren geldt. Na de jaarwisseling wordt de beveiliging weer verwijderd en geldt weer de gebruikelijke betaalregeling.

Overlast melden

Evenals in voorgaande jaren, is in alle wijken van Schiedam een aantal wijkbewoners bereid om te dienen als 'ogen en oren' in de wijk. Zij worden tussen kerst en oud en nieuw dagelijks benaderd door politie en gemeente met de vraag of er onregelmatigheden in hun wijk te melden zijn. Daarnaast wordt Buurtpreventie betrokken bij het tegengaan van overlast door vuurwerk. U kunt uiteraard ook zelf overlast door vuurwerk dat buiten de toegestane periode wordt afgestoken melden. Daarvoor kunt u de politie bellen via nummer 0900-8844.

Horeca

Alle Schiedamse horecabedrijven, behalve coffeeshops, mogen in de nacht van 31 december 2014 op 1 januari 2015 open blijven tot uiterlijk 04.00 uur.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws