woensdag, 26 juli 2017 07:42

Nieuwe Ambassadeurs van de Vrede

Vlaardingen - Wethouder Arnout Hoekstra is voor het komende vredesjaar (september 2017 tot september 2018) de lokale PAX Ambassadeur van de Vrede namens het college van burgemeester en wethouders. Hij deelt de functie met kunstenaar en beeldcomponist Beaty Czeto.

Beaty Czeto is gekozen op grond van haar maatschappelijke betrokkenheid én het thema van de Vredesweek 2017: ‘Verbeeldt de Vrede’.

Over haar ambassadeurschap zegt Beaty Czeto: “Ik groeide op in Hongarije en sinds 1980 woon en werk als beeldend kunstenaar en docent in Vlaardingen. In mijn geboorteland was vrijheid van meningsuiting toen niet vanzelfsprekend. Hier kan ik mijn politieke betrokkenheid tonen en aan open discussies deelnemen. ‘Leven en laten leven’ is jammer genoeg geen kreet meer. Juist nu is het werk van PAX o zo belangrijk om mensen via verbeelding te verbinden en daar wil ik graag aan meewerken.”

Wethouder Arnout Hoekstra “Ik maak mij zorgen om mensen die andere groepen mensen de schuld geven van hun problemen. Groepen mensen die deze problemen niet veroorzaakt hebben en vaak net zo goed de wind tegen hebben. Xenofobie mag in Vlaardingen geen voedingsbodem vinden. Oplossingen voor problemen zijn dichterbij wanneer wij elkaar omarmen dan wanneer wij het conflict aangaan. Het is daarom onze plicht ontmoetingen te organiseren, met elkaar in gesprek te gaan en met elkaar in gesprek te blijven.”

De nieuwe ambassadeurs worden officieel geïnstalleerd tijdens de gemeenteraadsvergadering van 14 september. Zij volgen daarmee wethouder Cees Oosterom en David de Beer op, die sinds 2014 Ambassadeurs van de Vrede waren.

Vredesweek 2017
De Vredesweek 2017 vindt plaats van 15 tot en met 24 september. Met steun / in samenwerking met de gemeente Vlaardingen worden de volgende activiteiten georganiseerd:

- de ‘Burgerdialoog’ op dinsdagavond 19 september in de Harmonie (Stadsgehoorzaal), aanvang 20.00 uur
- ‘Street Art’ van jonge kunstenaars op donderdagmiddag 21 september (de internationale Dag van de Vrede) in winkelcentrum Liesveld
- ‘Walk of Peace’ (met Vele Vlaardingers Eén Huis) van Vlaardingen Holy naar het centrum van Vlaardingen op zondag 24 september. Winkelcentrum Holierhoek - Aanloop vanaf 12.00 uur - Vertrek 13.00 uur
Nieuwe Ambassadeurs van de Vrede

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws