zondag, 20 augustus 2017 11:26

Nieuwe dienstregeling RET gaat morgen in

Schiedam - Dit jaar rijdt de RET, eerder dan gewoonlijk, vanaf maandag 21 augustus volgens de nieuwe dienstregeling van 2018. Dit doet de RET als voorbereiding op de metro-exploitatie van de Hoekse Lijn, die vanaf februari 2018 gaat rijden.

De vertrektijden van alle metrolijnen en meerdere bus- en tramlijnen wijzigen zodat aansluitingen verbeteren. Diverse routes zijn nieuw en er worden extra busritten tijdens drukke momenten ingezet waardoor we sneller op onze bestemming zijn. Ook zijn steeds meer tramhaltes beter toegankelijk met een rolstoel, rollator of kinderwagen.

Plan je reis via de RET Real Time App of de reisplanner.

In dit overzicht staan de belangrijkste wijzigingen in lijnvoering, route en frequentie voor de nieuwe dienstregeling of open deze pdf om de wijzigingen per gebied te bekijken. Bekijk de nieuwe lijnennetkaart.

De dienstregeling 2017-2018 loopt van maandag 21 augustus 2017 tot en met zaterdag 8 december 2018. 

Waterweg (Schiedam, Vlaardingen, Maassluis)

In dit gebied is de dienstregeling niet gewijzigd. In februari 2018, als de metro gaat rijden over de verlengde metrolijn B (Hoekse Lijn) tussen Schiedam Centrum en Hoek van Holland, gaat de nieuwe dienstregeling van start. Tot die tijd rijden buslijnen 711, 712, 713, 714, 56 en 156 op dit traject.

BOB-bus

BOB-bus 10 en BOB-bus 17 krijgen snellere routes. BOB-bus 19 krijgt een extra rit in de nacht van zaterdag op zondag en gaat ook op vrijdagavond rijden. Zo kom je veilig en snel thuis na een avondje stappen in Rotterdam.

Nieuwe dienstregeling RET gaat morgen in

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws