donderdag, 12 januari 2017 12:14

Nieuwe directeur en hoofdredacteur Stadsomroep

Schiedam - Er komen veranderingen in het bestuur van de Stadsomroep Schiedam: de functie van directeur/hoofdredacteur wordt gesplitst. Terry Bouhuizen wordt directeur, Ted Konings hoofdredacteur. Yorick Haan, die afgelopen twee jaar beide functies vervulde, zal de omroep verlaten.

De omroep moet, om in aanmerking te kunnen komen voor hetzelfde subsidiebedrag als vorig jaar, stappen zetten. De gemeente heeft een deel van de subsidie prestatiegericht gemaakt. Zie de video https://popuptv.nl/video/popuptv-nieuws-stadsomroep-moet-aan-de-bak voor een interview hierover met burgemeester Cor Lamers.

'Inzet van de beschikbare middelen met voorop de verzorging van nieuws van de stad, zal leiden tot de vorming van een redactioneel team dat zich toe gaat leggen op de dagelijkse nieuwsvoorziening. Zij zullen voortaan ter zijde worden gestaan door Rob Roskam als hoofd technische voorzieningen.' schrijft de omroep.

Ted Konings blijft naast de functie van hoofdredacteur bij de publieke omroep ook de drijvende kracht achter de commerciĆ«le nieuwswebsite Schiedam24. Rob Roskam is naast hoofd technische voorzieningen van de publieke omroep ook directeur van het audiovisuele bedrijf Rijnmond Beeld en Geluid. 
Alleen directeur Terry Bouhuizen heeft naast zijn publieke bestuursfunctie bij de Stadsomroep een baan die niets met media te maken heeft: hij is KAM Coƶrdinator en Examinator bij Examenbureau ViAlex Nederland (EBVN) en was al vrijwilliger bij Radio Schiedam.   

In de komende maanden, na een korte inwerkperiode van de nieuwkomers, zal de stadsomroep werken naar een plan voor de radio- en tv-programmering. Daarnaast wordt een nieuwe langetermijnvisie vastgesteld voor de aanpak in de komende vijf jaar, mogelijk uitmondend in de vorming van een streekomroep.

Afbeelding:Ted Konings, de nieuwe hoofdredacteur van de Stadsomroep

Nieuwe directeur en hoofdredacteur Stadsomroep

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws