woensdag, 30 maart 2016 08:08

Nieuwe directeur voor Lentiz LIFE College

nieuwe stadsblad

Rianne de Graaf wordt de nieuwe directeur van Lentiz | LIFE College. Per 1 april volgt zij Paul Lakens op, die vanaf 2009 leiding heeft gegeven aan de school. Sinds de start van het LIFE College heeft de school zich ontwikkeld tot een belangrijke onderwijsinstelling in de regio. Een school met een bijzonder onderwijsconcept waar het draait om talent van leerlingen en studenten; een school die altijd verbinding zoekt met haar omgeving.

Nu het fundament van LIFE College is gelegd en het onderwijsconcept is ontwikkeld gaat de school een nieuwe fase in. De school heeft mooie ambities op het gebied van onderwijsvernieuwing en verdere samenwerking met het regionale bedrijfsleven.

Samenwerken en verbinden

Gert Kant, voorzitter van de Raad van Bestuur van Lentiz onderwijsgroep, geeft aan dat de Raad Rianne de Graaf met veel overtuiging en enthousiasme heeft benoemd tot nieuwe directeur van het LIFE College. “Zij heeft bewezen zowel extern als intern goed te kunnen samenwerken en verbinden. Zij zal met visie, passie en daadkracht sturing geven aan de nieuwe fase die het LIFE College in gaat.”

Mooie ambities

Rianne de Graaf is sinds september 2013 binnen de directie vmbo én mbo werkzaam op het LIFE College. Daarvóór bekleedde De Graaf verschillende leidinggevende functies in het onderwijs en binnen de gemeentelijke overheid. Rianne de Graaf ziet haar nieuwe functie als een mooie uitdaging en heeft er veel zin in. “LIFE College heeft een grote diversiteit aan leerlingen en studenten, een mooi onderwijsconcept én heeft kundige en bevlogen medewerkers. De intensieve samenwerking met externe partners die het onderwijsconcept mee vorm geven maakt het LIFE College tot een prachtige school om voor te werken.

Mijn doel is dat alle leerlingen en studenten goed worden toegerust met vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te zijn in de maatschappij. Ik zie er naar uit om samen met de medewerkers, de externe partners, leerlingen, studenten én ouders verder invulling te geven aan de mooie ambities van de school.“

Afscheid

Met de komst van de nieuwe directeur neemt LIFE College na zeven jaar afscheid van Paul Lakens. Hij was de eerste directeur van LIFE College en heeft aan de wieg gestaan van de gloednieuwe school in de Schieveste die haar deuren opende in 2011. Paul Lakens legt nu op eigen verzoek zijn directeursfunctie neer, om zich meer te kunnen richten op advisering en coaching binnen Lentiz onderwijsgroep.

Nieuwe directeur voor Lentiz LIFE College

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws