donderdag, 04 juni 2015 16:23

Nieuwe fietsverbinding slaat brug tussen Schiedam en Rotterdam

Schiedam en Rotterdam hebben in nauwe samenwerking een fietsverbinding tussen Schiedam en het Rotterdamse bedrijvenpark Noord-West gerealiseerd. De bijhorende nieuwe brug werd vandaag door wethouders Marcel Houtkamp (o.a. verkeer & vervoer, gemeente Schiedam) en Pex Langenberg (haven, duurzaamheid en mobiliteit, gemeente Rotterdam) officieel geopend.

De fietsverbinding tussen de Schiedamse Polderdwarsweg en de Rotterdamse Sydneystraat is een belangrijke aanvullende schakel in het regionale fietsnetwerk. "Hiermee maken we het nog aantrekkelijker om de fiets te pakken. We bewegen meer en verbeteren onderwijl de verkeersdruk en luchtkwaliteit van beide steden" zegt wethouder Langenberg.

Uitdaging
Technisch gezien was het een uitdaging om het fietspad te realiseren op een tracé waarin over korte afstand forse hoogteverschillen letterlijk en figuurlijk moeten worden overbrugd. Het Ingenieursbureau van de gemeente Rotterdam ontwierp hiervoor een honderd meter lange brug. De brug heeft een bijzonder slanke verschijningvorm meegekregen en de leuning is altijd zichtbaar dankzij geïntegreerde led-verlichting. Het project is een gezamenlijk initiatief van de twee gemeenten en mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage vanuit Beter Benutten, een subsidie van de MetropoolRegio. Daarnaast deelden Schiedam en Rotterdam de overige kosten.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws