donderdag, 04 juni 2015 12:31

Nieuwe gins & jeneverproeverijen op Jeneverfestival 2015

Het pittoreske Schiedam staat op zaterdag 13 en zondag 14 juni in het teken van het Jeneverfestival 2015. Tijdens het veelzijdige lifestyle evenement geniet het publiek van exclusieve jeneverproeverijen, nieuwe gins, cocktailworkshops én culinaire lekkernijen in de food area. Kazen, worst van Brandt & Levie, Spaanse pintxos of hapjes met jenever bereid? Allemaal perfect in combinatie met de cocktails geshaked door de beste bartenders van Nederland en België. Een uitgebreid aanbod aan muziek, acts en straattheater maken het festivalgevoel in Schiedam dit jaar compleet.

Beste cocktailbars uit Nederland en België
Distillateurs uit binnen- en buitenland presenteren gedurende Jeneverfestival 2015 diverse jenevers en verzorgen smaakvolle proeverijen in de monumentale Havenkerk. Naast het traditionele onderdeel van het festival, vinden dit jaar kwalitatieve cocktaildemonstraties en wedstrijden plaats. De Nederlandse en Belgische top cocktailbars gaan een daverende strijd met elkaar aan met maar één doel voor ogen; de winnende cocktail shaken! Het aanwezige publiek is in de gelegenheid om alle cocktails te proeven kiest uiteindelijk de winnende bar van 2015. Deelnemers aan de wedstrijd zijn oa. Door74 uit Amsterdam, Level en Noah uit Rotterdam en Jigger's en Old Fashioned uit Gent.

Van Jeneverhoofdstad tot Gincity
Jenever zit in het DNA van het Schiedam. Om deze reden wordt de stad nog steeds tot jeneverhoofdstad van de wereld bestempeld. De benaming van 'Schiedam Gincity' hoort men tegenwoordig ook vaker. Dat heeft te maken met de initiatieven, die vanuit de traditionele jeneverbranche worden genomen om nieuwe, smaakvolle gins te ontwikkelen. Om deze reden zal het product gin dit jaar ook een bijzondere plaats krijgen op het festival. Een fraai vormgegeven lounge area met bar en relaxplekken biedt meer dan voldoende plaats aan een steeds groter wordende groep gin fans.

Jeneverhoofdstad van de wereld
Met drie eeuwen aan jeneverproducenten biedt Schiedam een breed en historisch verleden. De jeneverhoofdstad van de wereld is tijdens het Jeneverfestival 2015 dé plek om meer te weten te komen over de rijke historie van de stad, maar ook over jeneververwante producten zoals gin. Het Jenevermuseum is dagelijks vanaf 12.00 uur geopend. Bezoek de branderij waar nog steeds volgens de Oud Hollandsche methode moutwijn wordt gestookt of neem een kijkje op de expositie: 'Sterke Verhalen voor bij de borrel'. Deze tentoonstelling onthult alle geheimen achter de bekende KLM-huisjes, die gevuld worden met jenever.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws