vrijdag, 08 mei 2015 22:53

Nieuwe invulling Stadsgehoorzaal half juni bekend

Cultuurliefhebbers, er komt iets moois aan! Afgelopen maart heeft de gemeente Vlaardingen KADE40 en De Kroepoekfabriek opdracht gegeven om twee plannen te maken voor een nieuwe invulling van de Stadsgehoorzaal. Plan één betreft het organiseren van een goed overgangsjaar, vanaf september 2015. Plan twee is de visie voor de lange termijn vanaf 2016 en wordt in juni aan de gemeenteraad gepresenteerd. Half juni wordt het programma voor het overgangsseizoen 2015-2016 bekendgemaakt en start de kaartverkoop.

Tussen september 2015 en juni 2016 staan er vijftig mooie voorstellingen en evenementen op de planning. Het seizoen 2015-2016 wordt een avontuurlijk overgangsjaar. Het theater gaat de figuurlijke steigers in, zodat de mogelijkheden met minder budget en meer samenwerking ten volste kunnen worden uitgeprobeerd. Het overgangsjaar kan gezien worden als één groot evenement voor jong en oud, met muziek, theater, cabaret en familievoorstellingen. Het wordt een combinatieprogramma met ruimte voor nieuw talent én gevestigde namen. Het muziekprogramma wordt geprogrammeerd in samenwerking met poppodium De Kroepoekfabriek en de randprogrammering wordt verzorgd door het team van Kade40. Het plan is om vanuit de basis met de stad te gaan bouwen aan een levendig stadspodium, waar je met elkaar kan genieten van professionele voorstellingen en verrassende evenementen, waarbij ook culturele initiatieven vanuit de stad volop de ruimte krijgen, zoals amateurverenigingen en festivals. Vanaf half juni kan naar hartenlust worden ingetekend op het programma, via de website en via een uitgebreide informatiekrant die in de regio breed zal worden verspreid.

Tip van de sluier
Aan cabaretiers Jandino Asporaat en Javier Guzman is gevraagd de Stadsgehoorzaal-bühne te betreden en ze gaven een volmondig 'Ja!'. De Harmonie wordt de plek voor aanstormende talenten als de Cameretten Finalisten tour, Carolien Borgers en Aron Elstak. Bijzonder in de cabaretline-up is een waar Humor College in de Harmonie!
Het muziekprogramma i.s.m. De Kroepoekfabriek bestaat onder meer uit Nina Simone, Gare du Nord, Esmay Usmany, Fresku, Jules Deelder en Bas van Lier. Met het Zomerterras wordt samen gekeken naar een klasse muziekprogramma op iedere laatste zondag van de maand. Voor de jeugd gaat het programmateam hun best doen om op diezelfde laatste zondag van de maand aan de andere kant van het theater een goed familieprogramma aan te bieden, als ware het een festival met van alles te beleven. Daarnaast kunnen ouders, grootouders en hun kinderen en kleinkinderen komen genieten van Ernst Bobbie en de Rest met Sinterklaas, De Kleine Kapitein en een grote Sesamstraat Jubileumvoorstelling! Voor de oudste Vlaardingers komt een prachtig liedjesprogramma 'Van Berini tot Solex' langs vol herinneringen. In samenwerking met De Kroepoekfabriek wordt ook iedere laatste vrijdag van de meer donkere maanden flink wat verlichting geboden met het succesvolle Comedy Kafé, met namen als Arie Koomen en Edo Brunner, maar ook met volop ruimte voor het stand-up talent van morgen.
De liefhebbers van show, muziek en gezelligheid kunnen terecht bij Het Groot Niet Te Vermijden, een Hollands liedjesprogramma van Jeffrey Schenk & Esmee van Kampen, muziektheater van Total Los, een grote musical over het leven van Willem Ruis, 'Vuile Huichelaar', het meezingprogramma voor vrouwen en de klucht Prettig Gestoord. Voor de toneelfanaten staat Fatal Attraction met een topcast en de intieme voorstelling LEEF! op de agenda. The Fabulous Sneakerboyz komen voor alle hippe dansers en dansliefhebbers van de stad! De data worden half juni bekend gemaakt en start de online kaartverkoop.

Vlaardingse helden
Uiteraard komen gedurende het hele seizoen de Vlaardingse helden schitteren in de stadsevenementen! Zo gaan De Wannebiezz Ol de Wee in hun theaterfeest, is er de première van de Vlaardingse cabaretier Berry Lussenburg, komt er het Vlaardings Film Festival en knallen verenigingen als het Vlaardings Musical Gezelschap en ONI ook van het toneel de zaal in. Vijf verenigingen hebben vorig jaar al hun vaste repeteerplaats gevonden in het theater. Er is in de nieuwe Stadsgehoorzaal nog genoeg ruimte voor meer culturele initiatieven van verenigingen en organisaties uit de stad.

Op zondag 20 september vindt in De Stadsgehoorzaal de aftrap van het culturele seizoen plaats, waar een keur aan voorproefjes te zien is van alle culturele activiteiten in de stad.

Helpende handen gezocht
Theaterliefhebbers kunnen helpen dit plan tot een succes te brengen! Wie wil, kan af en toe meehelpen als gastheer, technicus, barman, marketeer, ouvreuse of organisator. Alle hulp is hard nodig. Ook wordt er voor de toekomst een programmaraad opgesteld. Voor de nieuwe invulling van de Stadgehoorzaal wordt er gebouwd aan een enthousiast vrijwillig team, dat zich met elkaar en onder begeleiding kan inzetten voor het stadspodium. In juni volgt meer informatie en in augustus en september komen er een aantal informatiebijeenkomsten en trainingen.

Ambitie
De plannen zijn innovatief en ambitieus, en als het lukt heeft Vlaardingen iets moois in handen! Vanuit samenwerking bouwen aan een levendige cultuurstad, vol ruimte voor cultuur, ontmoeting, inspiratie. Het plan moet voor alle Vlaardingers, verenigingen, cultuurliefhebbers, instellingen, bedrijven en artiesten veel kansen gaan brengen. Via www.kroepoekfabriek.nl en www.kade40.nl kan iedereen op de hoogte blijven van de vorderingen.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws