zondag, 08 januari 2017 14:08

Nieuwe kinderkledingbank snel van start in Schiedam

Schiedam - Te veel kinderen groeien in armoede op en moeten het zonder een fatsoenlijke outfit stellen. Oranje for Kids, de nieuwe kinderkledingbank in Schiedam, brengt daar verandering in! De Ronde Tafel van Schiedam geeft Stichting Oranje for Kids een snelle start met een feestelijk Benefietgala op zaterdag 14 januari in de foyer van Theater aan de Schiedam.

Van 20.00 tot 02.00 uur organiseert de Ronde Tafel het jaarlijkse Januarifeest: GATSBY - A Little Party Never Killed Nobody. Een swingend feest in twintiger jaren sfeer, maar met vette DJ’s anno 2017, de lekkerste cocktails en een geweldige sushibar. Na een warming up door de Schiedamse DJ Leon Pieket tussen 20 en 21 uur, wordt de dansvloer ongetwijfeld drukbezet met van 21 tot 22 uur DJ Ronald Molendijk, van 22 tot 00 uur DJ Marcello en van 00 tot 02 uur DJ Mark van Dale. Kaarten kosten € 17,50 per stuk, inclusief een welkomstcocktail. De opbrengst van GATSBY komt ten goede aan Oranje for Kids. Kaarten zijn te bestellen via: www.rt46.nl/activiteiten/januarifeest-2017-gatsby

Initiatief van Corrie Oranje
Oranje for Kids is het initiatief van Corrie Oranje die lange tijd als vrijwilligster bij een Schiedamse kinderkledingbank in Oost werkte. Door emigratie van die initiatiefneemster, konden ouders met een te smalle beurs de afgelopen anderhalf jaar moeilijk aan kleding voor hun snelgroeiende kinderen komen. Corrie heeft eind 2016 Stichting Oranje for Kids opgericht. Inmiddels zijn Hans Dessing (voorzitter), Peter Heeren (penningmeester) en Janet van Huisstede (secretaris) als bestuur aangetreden.

Winkel wellicht 1 maart 2017 open
Er staat al veel kleding klaar voor de ouders die op of onder de armoedegrens leven. Via een maandelijks puntensysteem kunnen zij dagelijks tweedehands kleding en speelgoed voor hun kinderen afhalen. Met de opbrengst van het benefietgala van de Ronde Tafel Schiedam wil Oranje for Kids tegen een gereduceerd tarief een winkelpand huren. De Tafelaars hebben al toegezegd dat zij ook gaan helpen met opknappen en inrichten. Corrie hoopt 1 maart 2017 de deuren te kunnen openen en veel ouders en hun kinderen te kunnen verwelkomen.
Nieuwe kinderkledingbank snel van start in Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws