donderdag, 05 maart 2015 15:05

Nieuwe kunstexpositie in Theater aan de Schie

Kunstenaressen Willeke Dekker en Ingrid Henriëtte van Heijst
Op dit moment is in de foyer van Theater aan de Schie de expositie van kunstenaressen Willeke Dekker en Ingrid Henriëtte van Heijst te zien. Deze expositie bestaat uit diverse schilderijen, van abstract tot magisch realisme. De expositie is tot 30 maart 2015 te bewonderen in de foyer van het Schiedamse theater en uitsluitend te bezoeken tijdens theatervoorstellingen in Theater aan de Schie of op afspraak.

Willeke Dekker
Willeke Dekker is al een aantal jaar actief als schilderes. Haar werk bestaat voornamelijk uit acryl op doek of hout en haar stijl is magisch realisme/fantasie. "Het proces begint al bij het voorwerk. Ik laat mij inspireren door mijn omgeving, internet, foto's van mijn reizen etc. Ik verzamel, laat het bezinken en herhaal dit nog een aantal keer." aldus Willeke Dekker. Het schilderen is een proces van opbouwen en weer weghalen, veel kijken, proberen en soms besluiten om af te wijken van het oorspronkelijke idee. Een heerlijk proces en bekijk het resultaat!

Ingrid Henriëtte van Heijst
Na 25 jaar fulltime actief te zijn geweest met onder andere het tekenen van inrichtingen, plattegronden en verbouwingen van kantoren, is Ingrid Henriette van Heijst begonnen met schilderen om zichzelf op creatief gebied verder te ontwikkelen. Het is voor haar een grote uitdaging om steeds ander werk te maken op zowel grote als kleinere formaten doek. Het abstract en figuratief combineren en dit weer te geven in heldere kleuren heeft haar voorkeur.

Toegang

De expositie is uitsluitend te bezoeken wanneer het theater geopend is voor een theatervoorstelling of op afspraak.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws