dinsdag, 07 juni 2016 07:40

Nieuwe manier van inspreken bij raad Schiedam

Schiedam - Inspreken over onderwerpen die niet op agenda staan kan niet meer in de raadscommissies. Daarvoor is nu de Speakerscorner.

Annerike van de Water (D66) vraagt zich op Twitter af of 'Schiedam dat wel weet'. Op het Stadserf van 7 juni 2016 is de eerste Speakerscorner.

"De gemeenteraad wil graag weten wat er bij de inwoners van Schiedam leeft. In de Stadserfbijeenkomsten wordt gelegenheid geboden om in te spreken over een onderwerp dat onder de bevoegdheid van de gemeenteraad valt en waarvoor (nog geen) raadsvoorstel is geagendeerd! Dit onderdeel van Het Stadserf wordt (in goed Nederlands, red.) “speakerscorner” genoemd. .

Over raadsvoorstellen kan de vergadering van de raadscommissie worden ingesproken.Wat moet u doen om in te kunnen spreken? Als u wilt inspreken dient u zich uiterlijk 1 dag voor het Stadserfbijeenkomst aan te melden bij de griffie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 14 010. Gelet op de planning verdient een eerdere aanmelding de voorkeur. Daarom verzoeken wij u om u, indien mogelijk, eerder aan te  melden. Aangemelde onderwerpen (en de namen van de insprekers) worden vermeld op de website van de gemeente."

Nieuwe manier van inspreken bij raad Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws