dinsdag, 19 januari 2016 17:22

Nieuwe opstelling weekmarkt Centrum

De weekmarkt in het centrum van Schiedam blijft ook in de toekomst op de Lange Kerkstraat, het Land van Belofte en Broersveld. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag besloten. Er is een hoop gedoe over geweest want niet iedereen vond dit plan een goed idee. Wat vind u er van?
De weekmarkt komt nu dus tot vlakbij de nieuwe locatie van PopUpTv aan het Broersveld. Wij vinden dat wel gezellig!

De gemeente Schiedam zegt "het belangrijk te vinden te investeren in de kwaliteit van de weekmarkt. Deze nieuwe opstelling heeft voor zowel de kooplieden als hun klanten voordelen, omdat de markt nu op één aaneengesloten gebied staat. De nieuwe opstelling draagt ook bij aan een levendiger binnenstad."

Net als voorgaande jaren is het Stadserf deze winter enkele maanden in gebruik voor Winterland. Ook tijdens andere festiviteiten, zoals de Brandersfeesten en Koningsdag, moest een deel van de weekmarkt tijdelijk worden verplaatst. Voor zowel de kooplieden als hun klanten is het prettig als de kramen elke week te vinden zijn op een vaste plek. Daarnaast vonden veel mensen het jammer dat de weekmarkt in de oude opstelling door de Broersvest als het ware in tweeën werd geknipt. Door de nieuwe opstelling, die officieel ingaat op 22 januari 2016, loopt de weekmarkt van de Lange Kerkstraat (rijbaan) via het Land van Belofte naar het afgelopen jaar opnieuw ingerichte Broersveld.

De nieuwe opstelling wordt met verschillende middelen onder de aandacht gebracht van de bezoekers van de weekmarkt.

Nieuwe opstelling weekmarkt Centrum

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws