woensdag, 11 januari 2017 08:39

Nieuwe reeks Stolpersteine in Schiedam

Schiedam - Op woensdag 8 februari 2017 om 13:30 uur vindt er een herdenkingsbijeenkomst plaats ter gelegenheid van de plaatsing van een nieuwe reeks herdenkingsstenen. Er worden die middag 20 herdenkingsstenen geplaatst op 4 locaties.

Eerste locatie is op de Stationstraat 27A en begint om 13.30 uur.
“Stolpersteine” (letterlijk “struikelstenen”) zijn stenen van 10x10 cm met daarop een messing plaatje waarin de naam, geboortedatum, deportatiedatum en plaats en datum van overlijden zijn gestanst van slachtoffers van het Naziregime.
Stichting Stolpersteine Schiedam heeft zich ten doel gesteld om in Schiedam alle Joden, Sinti en Roma, politieke gevangenen, homoseksuelen, Jehova’s getuigen en euthanasie-slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog individueel te herdenken door middel van het leggen van deze gedenkstenen, voor de deur van de huizen waarvandaan de mensen weggevoerd zijn. Daarnaast wil de stichting door middel van educatie een signaal afgeven voor het heden en de toekomst, waarvoor een uitgebreid educatief project is samengesteld voor leerlingen van alle groepen acht van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs in Schiedam.
Gunter Demnig (Berlijn, 1947), de initiatiefnemer en ontwerper van de Stolpersteine, zal deze middag alle gedenkstenen zelf komen leggen en dat doet hij samen met de nabestaanden. U bent van harte welkom om deze herdenking bij te wonen.
Voor meer info: www.stolpersteineschiedam.nl

Nieuwe reeks Stolpersteine in Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws