woensdag, 04 januari 2017 15:11

Nieuwe schrijfcursus van start op dinsdag 17 januari

Vlaardingen - Dinsdag 17 januari 2017 start schrijfdocent Marleen Bos met een zesde reeks lessen Overtuigen met verhalen. ‘Het schrijven op zes verschillende locaties was afgelopen cursus een schot in de roos. De cursisten kwamen op plekken die ze nog niet kenden en ook voor mij was de wisselende omgeving een inspiratiebron voor frisse en vrolijke schrijfopdrachten.”

Verhalen beklijven. Een verhaal informeert niet alleen maar laat je ook meebeleven. Maar hoe schrijf je (persoonlijke) verhalen mooi, overtuigend en prettig leesbaar op? Tijdens zes bijeenkomsten met schrijfopdrachten, -tips en adviezen, bekijken de cursisten het verhaal van diverse kanten en leren ze hun eigen schrijfstijl herkennen en ontwikkelen. Er komen schrijftechnieken aan bod als: hoe begin je je verhaal, hoe bouw je spanning op, wanneer zet je dialogen in? Via korte, praktische opdrachten maken cursisten kennis met hun gereedschap als schrijver. Oud-cursist Freerk Duindam: “De cursus is geen schoolklasje, maar een open groep waarin de deelnemers ook van elkaar kunnen leren. En er is genoeg ruimte om door middel van de schrijfopdrachten het schrijven ook daadwerkelijk te oefenen.”

Van galerie tot wijnkelder
Marleen Bos: “Ik blijf verbonden aan KADE40, maar mijn lessen geef ik elders. Kunnen en durven schrijven heeft met veel factoren te maken. Een informele en verrassende omgeving draagt daar aan bij. Met dit in mijn achterhoofd ging ik op zoek naar geschikte, maar ook onverwachte leslocaties. We starten aan mijn eigen schrijftafel, de tweede les vindt plaats in de bibliotheek met een tafel tussen de boeken. Dan naar De Denkschool, een initiatief van onder meer filosofiedocente Mirjam Poolster, gevestigd in De Cultuurwerkplaats. De vierde les schrijven we in de kas aan de Hofsingel van Stadslandbouw Van Ruytenburch, daarna in de galerie van Susan Ruiter en we sluiten af in de wijnkelder van het Delta Hotel. Mét een glas wijn.”

Open Huis KADE40
Op zaterdag 14 januari a.s. organiseert KADE40 een Open Huis en kunnen kunst- en cultuurliefhebbers kennismaken met het ruime cursusaanbod, muziek, presentaties en open lessen. Wie zich die dag inschrijft voor de cursus Overtuigen met verhalen, kan 29 januari a.s. gratis kennismaken met schrijfoefeningen, schrijftips en andere schrijfliefhebbers tijdens het schrijfcafé: een ongedwongen schrijfmiddag die de schrijfdocent naast haar cursus elke laatste zondag van de maand organiseert.

Meer informatie over de inhoud van de schrijfcursus is te vinden op www.kade40.nl/cursus/schrijven. Inschrijven kan via dezelfde website of rechtstreeks door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto: Paul Meijer

Nieuwe schrijfcursus van start op dinsdag 17 januari

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws