woensdag, 02 augustus 2017 11:14

Nieuwe snelweg A16 Rotterdam gaat definitief door

Rotterdam - De aanleg van de 11 km lange snelweg van de A13 bij Rotterdam The Hague Airport naar de A16 bij het Terbregseplein gaat definitief door. De Raad van State heeft de laatste bezwaarschriften van tafel geveegd.

De rechtszaak bij de Raad van State was aangespannen door onder andere Natuurmonumenten en de Zuid-Hollandse Milieufederatie. Deze organisaties vrezen geluidshinder en luchtverontreiniging door de nieuwe weg. Bovendien, zo stelden zij, lost de weg de bereikbaarheidsproblemen in de regio niet op.

Rijkswaterstaat vindt de weg nodig omdat 'er bijna dagelijks files staan op de A13 bij Overschie en de A20 tussen Kleinpolderplein en Terbregseplein, omdat weggebruikers die files proberen te omzeilen, slibben ook lokale wegen dicht en met een rechtstreekse verbinding rijdt verkeer op de A13 en A20 straks vlotter door en is er meer rust op het onderliggend wegennet. Zo verbeteren we de bereikbaarheid van Rotterdam en de leefbaarheid voor omwonenden rond de A13 en A20.'

De aanleg van de A16 Rotterdam start naar verwachting in 2019. Tot die tijd wordt er nauwelijks hinder verwacht. Wel start Rijkswaterstaat nu al met voorbereidende werkzaamheden, zoals het slopen van panden en opstallen, het verleggen van kabels en leidingen en kappen van bomen. Dit kan enige hinder met zich meebrengen.

Nieuwe snelweg A16 Rotterdam gaat definitief door

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws