vrijdag, 11 september 2015 08:30

Nieuwe speelpolder in de Kethelpoort

Op zondag 13 september is de officiële opening van een nieuwe speelpolder door wethouder Nathalie Gouweleeuw om 14:00 uur. De opening vindt plaats tijdens de open dag van het NME centrum, Boshoek en de Groene Raat. Na de openingshandeling kunnen kinderen broodjes bakken bij de vuurplaats. Daarnaast vinden er van 11:00 tot 16:00 uur allerlei activiteiten plaats voor kinderen. Locatie is Harreweg (achter wijk de Velden)

Het thema voor de open dag is 'Natuur en ambacht'. Voorafgaand aan de officiële opening, om 13:00 uur, overhandigt een verhalenverteller (uit het verleden) de speelpolder aan de huidige Schiedammers. De nieuwe naam van de Speelpolder is ingezaagd in een rechtopstaande stam en die wordt onthuld.

Groen doet Goed

De speelpolder is ingericht voor kinderen van vier t/m twaalf jaar en is onderdeel van het programma 'Groen doet Goed'. Dit programma 'verleidt' kinderen uit de stad om de buitengebieden van de steden vaker te bezoeken om zo meer waardering te krijgen voor de natuur. Daarnaast stimuleert dit programma bewegen in de buitenlucht. Daarom is gekozen voor de realisatie van een aantal natuurspeelvoorzieningen in de Schiedamse poort tot Midden Delfland. De opening van de speelpolder is de laatste van de drie deelprojecten die wordt opgeleverd binnen 'Groen doet Goed'. Eerder werden de natuurspeeltuin en het beleefpad geopend. De speelpolder is onderdeel van de verschillende speelpolders die in Zuid-Holland zijn gerealiseerd, zie www.speelpolders.nl.

 

 

Foto: Rob van der Drift

Nieuwe speelpolder in de Kethelpoort

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws