donderdag, 07 april 2016 15:44

Nieuwe Stichting Kinderkledingbank Schiedam

Schiedam- De Stichting Elivia Kinderkledingbank is voor onbepaalde tijd gesloten omdat de eigenaresse naar Duitsland is verhuisd. Corrie Oranje werkte lange tijd bij Elivia en vindt het erg dat de kinderen voor wie de kinderkledingbank bedoeld was, nu niet meer geholpen worden. Corrie gaat daarom een nieuwe Stichting kinderkledingbank in Schiedam oprichten

Corrie vertelt: “Ik wil met een aantal vrijwilligsters starten met een nieuwe stichting in Schiedam. We hebben nog geen naam vastgesteld, maar dat komt nog. De stichting is bedoeld om gezinnen te helpen die financieel moeilijk hebben. Denk aan mensen die in de schuldhulpverlening zitten of lopen bij de voedselbank. Wij helpen die gezinnen met gratis kinderkleding, schoenen en speelgoed.

Wij doen dat via een puntensysteem. Ieder kind van een gezin wat hiervoor in aanmerking komt, krijgt punten. Kinderen van 0 t/m 5 jaar krijgen 1 x in de maand 35 punten, 6 t/m 10 jaar 1 x in de 2 maanden 35 punten en 11 t/m 15 jaar 1 x in de 3 maanden 35 punten.

Met die punten kunnen ze goederen kopen bij de Stichting. Kleding die te klein is geworden kan worden ingeleverd en dat levert weer punten op.

Wij hebben inmiddels haast alles bij elkaar verzameld om met de nieuwe stichting te kunnen starten.” Corrie heeft al 40 dozen met kinderkleding klaar staan. “Wij hebben onafhankelijk bestuursleden, en ook al iemand die een logo, flyers en folders wil maken. Nu zoeken wij alleen nog een groot (gelijkvloers) pand met extra sorteer/opslag ruimte.”

Wie Corrie Oranje wil helpen en tips heeft voor een geschikte locatie kan contact opnemen via de email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwe Stichting Kinderkledingbank Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws