maandag, 09 mei 2016 16:02

Nieuwe themawandeling Schiedammers maken

Schiedam - Na het succes van de Liduinawandeling in 2015, heeft Stichting Promotie Schiedam (SPS) een nieuwe wandeling ontwikkeld: ‘Schiedammers maken... S’DAM hotspots’. Een gratis wandeling langs verschillende hotspots in de omgeving van de Lange Haven met een S'DAMBASSADEUR als gids. De eerste wandeling is zaterdag 21 mei.

Heerlijke chocolade, koffie en parfum. Bijzondere meubelen, kunst en kademuren. Schiedammers maken veel! Daarom is dit jaar gekozen voor het stadsthema Schiedammers maken... Met de wandeling ‘Schiedammers maken... S’DAM hotspots’ gaan deelnemers op bezoek bij een paar bijzondere makers uit onze stad. Een S’DAMBASSADEUR die alles over de stad weet, geeft de leukste insider tips.

De wandelingen vinden plaats op 10 zaterdagen in mei tot en met oktober, van 14.00 tot 16.00 uur. De eerste wandeling is op zaterdag 21 mei en start bij VVV/Promotie Schiedam op Buitenhavenweg 9. Wie mee wil lopen kan zich inschrijven via www.sdam.nl/themawandeling

Chocolade, parfum en meubels

Eén van de eerste hotspots waar de wandeling langsgaat, is Chocoladekunst De Bonte Koe. Alle ins en outs over het maken van chocolade komen voorbij. Natuurlijk wordt er ook geproefd van deze heerlijke kunst. Vervolgens staan een Bed & Breakfast en het ambachtelijke bakkerszaakje naast het Nationaal Jenevermuseum Schiedam op het menu.

Uniek in Nederland is het Parfum Atelier van Babita Versluis. Bezoekers worden betoverd door de mystiek van geuren en komen alles te weten over de techniek en de ingrediënten van het parfum maken. Geïnteresseerd in kunst en unieke meubelstukken? Twee gepassioneerde Schiedamse ambachtsvrouwen vertellen met passie over hun activiteiten.

Superfoods, koffie en kademuren

Lopend over de Lange Haven vertelt de gids alles over de ingrijpende renovatie van dit prachtige stukje Schiedam. De molenaar van Molen De Walvisch laat zien hoe superfood wordt gemaakt. En de deelnemers gaan uiteraard ook hier niet met lege handen weg.

Bij de Korenbeurs, waar de groenste Bibliotheek van Nederland zit met een prachtige binnentuin, wordt de wandeling afgesloten. Hier horen de bezoekers meer over de architectuur van de Korenbeurs. De eigenaren van Vol-Koren vertellen hoe zij in de keuken werken met producten uit de moestuin, zelf hun taarten bakken en koffie schenken uit eigen branderij.

Goodiebag

Aan het begin van de wandeling krijg je bij het startpunt een leuk gevulde goodiebag, die uitnodigt tot het verder verkennen van Schiedam.

Schiedammers maken.... S’DAM Hotspots

De wandelingen zijn gratis en vinden plaats op 10 zaterdagen in mei/juni/juli/aug/sep/okt van 14:00 tot 16:00 uur.
Data:

21 mei
4 juni en 18 juni
23 juli
13 augustus en 20 augustus
17 september en 24 september
8 oktober en 22 oktober

Nieuwe themawandeling Schiedammers maken

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws