maandag, 16 januari 2017 12:29

Nieuwe wagens voor gladheidbestrijding Schiedam

Schiedam - Door het vervangen van drie strooiwagens gaat Irado met veel vertrouwen de resterende winterperiode tegemoet. De spiksplinternieuwe wagens voldoen aan alle (nieuwste) technische en gebruiksvriendelijke eisen waardoor er snel en doeltreffend gestrooid kan worden.

Dinsdag 10 januari werd de eerste nieuwe wagen bij Irado afgeleverd. Deze wagen heeft aan de voorkant een borstel om sneeuw mee weg te vegen op klinkers (objectverharding). De andere twee wagens komen volgende week en hebben een schuiver aan de voorkant voor het wegschuiven van grote pakken sneeuw.

Het zijn alle drie ‘haakarmwagens; de (geel-blauwe) strooibak kan er gemakkelijk afgehaald en vervangen worden door een bak of container. De wagens worden dan ook buiten de koude winterperiode inzet voor groen- en reinigingswerkzaamheden in Schiedam.

Strooiplan en routes
In opdracht van de gemeente Schiedam strooit Irado met zeven wagens volgens een vastgesteld strooiplan van 75 km fietspaden en 100 km hoofdrijbanen. Een pool van veertig medewerkers staat klaar om een paar uur van te voren, voordat het wegdek kan opvriezen, een mengsel van water en zout op de wegen en fietspaden te strooien. In deze winterperiode is Irado meer dan tien keer uitgerukt. Zie voor meer informatie over onze aanpak gladheidbestrijding in Schiedam: https://www.irado.nl/bewoners/gladheidbestrijding

Nieuwe wagens voor gladheidbestrijding Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws