dinsdag, 10 januari 2017 23:40

Nieuwjaarsconcert Rotterdamse Orkesten in de Grote of St. Janskerk in Schiedam

Schiedam - Het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest en het Rotterdams Studenten Orkest openen gezamenlijk het jaar met een nieuwjaarsconcert in de Grote of St. Janskerk.

Al eerder liet het Jeugdorkest van zich horen in Schiedam tijdens het festival Muziek op het Water, in de mooie setting van de Oude Sluis op de gracht. Een groot succes! Ditmaal is de sfeervolle Grote Kerk decor voor prachtige symfonische muziek. Muziek van Fauré en Liadov passeren de revue, na de pauze zullen Scandinavische klanken van Grieg en Gade op het programma.

Speciale aandacht gaat uit naar de jonge hoboïste Mirthe van der Ham, die het concert voor strijkorkest en hobo van Albinoni laat klinken in de akoestiek van de Grote Kerk. Een divers en feestelijk repertoire met voor ieder wat wils! Beide orkesten zijn onderdeel van de vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest, dé plek in de Rijnmond om symfonisch repertoire in groot orkest te leren beheersen. Het Jeugd- en Studentenorkest zijn de meest gevorderde orkesten van de vereniging en zij treden dan ook regelmatig op in en om Rotterdam. De meeste leden zijn jong begonnen bij het strijkersensemble of het juniorenorkest van de vereniging en hebben inmiddels veel speelervaring.

Benieuwd naar het jeugd- of studentenorkest, kom dan vooral kijken en luisteren op zaterdag 14 januari! 20.15 uur (deur open 19.45 uur) Toegang € 7,50, tot 12 jaar gratis

Nieuwjaarsconcert Rotterdamse Orkesten in de Grote of St. Janskerk in Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws