maandag, 23 januari 2017 23:19

Nieuwste inzichten in behandeling Astma en COPD

Schiedam - Op donderdag 9 februari van 19.00 tot 21.00 uur organiseert Longpunt Zuid-Hollandse eilanden de themabijeenkomst ‘Voorlichting en informatie over Astma & COPD’. Longarts dr. Hans in ’t Veen van Franciscus Gasthuis & Vlietland vertelt over de nieuwste inzichten voor de behandeling van Astma en COPD. De bijeenkomst wordt gehouden in het Muziektheater De Ontmoeting, Koninginnelaan 9, in Rozenburg. Deelname is gratis.

Longpunt is een maandelijkse ontmoetingsplaats van het Longfonds voor mensen met een chronische longziekte (onder andere Astma of COPD), hun naasten en zorgverleners. Er worden bijeenkomsten georganiseerd waar ervaringen uitwisselen, tips en trucs op doen, zorgen delen en in gesprek gaan met zorgverleners centraal staan. Longartsen en longverpleegkundigen van Franciscus Gasthuis & Vlietland komen aan bod, maar ook praktijkverpleegkundigen, een diëtist en een fysiotherapeut.

Franciscus Astma & COPD
In het expertisecentrum Astma & COPD is het doel om samen met de patiënt de bekijken hoe de ziekte onder controle te houden is. Op basis van de onderzoeksresultaten en de doelen die de patiënt zelf stelt wordt een behandelplan gemaakt. Zo wordt er zorg op maat geboden en kan de patiënt doelgericht aan de slag. Het behandelteam van Franciscus Astma & COPD wil gebruik maken van de nieuwste inzichten en behandelmogelijkheden voor zijn patiënten en besteedt daarom veel tijd aan onderzoek en implementatie van nieuwe technieken om zo de beste zorg te bieden.

Kijk voor een overzicht van alle bijeenkomsten op de website van het Longfonds www.rijnmond.longfonds.nl.
Nieuwste inzichten in behandeling Astma en COPD

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws