maandag, 04 september 2017 09:06

NK Tonnetje steken weer in Schiedam

Schiedam - Zondag 10 september a.s. is het weer zover: het evenement 'NK Tonnetje Steken', georganiseerd door muziekvereniging St. Radboud. Een geweldig evenement aan het begin van het culturele seizoen in Schiedam. In al die jaren is het evenement uitgegroeid tot een niet meer weg te denken traditie in het noordelijke stadsdeel.

Tonnetje steken is een oud volksvermaak waarbij de deelnemers in een karretje een baan afrijden en onderweg een ring moeten steken die onder het tonnetje hangt. Degene die missteekt, krijgt de inhoud van het tonnetje over zich heen. En dat levert elke keer weer hilarische momenten op.

Het evenement "NK Tonnetje Steken" wordt ook dit jaar gehouden op de 2e zondag van september,  10 september 2017 op het Kerkplein aan de Kerkweg in Schiedam-Kethel, hoek Joppelaan. En er is meer te doen dan alleen kijken of zelf meedoen. Er zijn op het terrein tegenover de Jacobuskerk nog vele attracties, zoals een kinderhoek, springkussen,schiettent en darten. Er zijn lekkere hapjes en drankjes aan de bar en snackbar. Ook is er een Rad van Avontuur waar schitterende prijzen kunnen worden gewonnen. Daarnaast is het nabijgelegen ontmoetingscentrum De Werf geopend met een expositie "Kunst in Kethel. Aan de overkant van het evenemententerrein is de Jacobuskerk open voor bezichtiging in het kader van het Monumentenweekend en is er een theetuin met lekkere hapjes. 

Het evenement wordt traditioneel geopend met muziek door het orkest, promskoor en leerlingen van de organiserende muziekvereniging St. Radboud om 12.00 uur. 
Er wordt eerst tonnetje gestoken vanaf 12.45 uur tot ongeveer 13.45 uur; dit zijn speciale rondes voor de jeugd van de basisscholen. Vanaf groep 4 en met een minimale lengte van 1,25 meter kunnen deze kinderen ook proberen droog naar beneden te gaan en hopelijk met de ring aan de stok geprikt.

Vanaf ongeveer 14.00 uur zal het officiële Nederlands Kampioenschap Tonnetje Steken van start gaan. Dit jaar zal wethouder Mario Stam het kampioenschap officieel openen. Hij gaat direct ook als eerste deelnemer naar beneden, met water in de ton dus...

Deelnemers die tijdens de diverse rondes de ring steken zullen aan het eind van de dag omstreeks 18.00 uur de finaleronde gaan spelen en uiteindelijk uitmaken wie zich het komende jaar Nederlands Kampioen Tonnetje Steken 2017 mag noemen en de felbegeerde wisselbeker in ontvangst nemen. Inschrijven voor deelname aan het kampioenschap gebeurt ter plaatse.
Het evenement "NK Tonnetje Steken" op zondag 10 september 2017 in Schiedam-Kethel is bereikbaar met openbaar vervoer, RET bus 51, richting Woudhoek, halte De Gaarden of met tramlijn 21 tot eindpunt en vandaar lopend via de Slimme Watering en Kerkweg. Het aantal parkeerplaatsen in de buurt van het evenemententerrein is zeer beperkt.Meer info op de website www.sintradboud.nl

NK Tonnetje steken weer in Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws