donderdag, 09 maart 2017 15:03

NLDoet op Van ‘t Hoffplein

Schiedam - Zoals u gisteren al in Onder Ogen heeft gezien worden op zaterdag 11 maart door de buren de handen uit de mouwen gestoken om het Van ’t Hoffplein weer gezellig en schoon te maken. De actie in Oost is onderdeel van de landelijke NLDOET-dag. Burgemeester en wethouders, de politie, Irado, het WijkOndersteuningsTeam Oost, de Buurtwerkplaats, de Buren van Oost en BVSO doen ook mee op het Van 't Hoffplein.

Om 14.00 uur opent de Irado-band ‘Basic Drums’ de pleinbijeenkomst. Gevolgd door een korte toespraak van burgemeester Lamers over het vergroten van veiligheid en leefbaarheid van het plein. Samen met bewoners onthult hij de pleinregels, waarmee zij de aanpak van pleinoverlast aftrappen.

Woorden en daden
Het Van ’t Hoffplein is een plek voor alle buurtbewoners. In de praktijk wordt dat niet door alle omwonenden zo ervaren. Ook zijn er klachten over geluidsoverlast en vervuiling van het plein en er is geen goede sfeer. Bewoners en organisaties hebben een plan gesmeed zodat alle - grote en kleine - mensen van Oost zich weer welkom kunnen voelen op het plein.

Waardering
De aanwezigen gaan zaterdag met elkaar in gesprek over het plein en pakken drie grote klussen op: papierprikken en zwerfvuil opruimen, het vullen van een plantenbak en het verven van een speeltoestel. Als klap op de vuurpijl onthult wethouder Alexander van Steenderen een heuse pratende prullenbak en staat hij stil bij het belang van afvalscheiding.

Creatieve educatieve middag
Er is ook veel ruimte voor creativiteit. Kinderen kunnen fröbelen met afvalplastic en een selfie maken met de politie. ‘Basic Drums’ van Irado verzorgt een workshop trommelen op afvalbakken. Er is een terras met lekkere hapjes en drankjes. Iedereen is van harte welkom tussen 14.00 en 16.00 uur op het Van ’t Hoffplein in Schiedam-Oost.

Zie: https://popuptv.nl/video/onder-ogen-bewoners-oost-pakken-overlast-aan

NLDoet op Van ‘t Hoffplein

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws