woensdag, 11 oktober 2017 16:40

Nog drie weken werkzaamheden knooppunt Vijfsluizen

Schiedam - We kregen al vragen van mensen: wat is er nu eigenlijk verbeterd aan het knooppunt Vijfsluizen? Ik sta nog steeds in de file daar! Wat blijkt? Het knooppunt is nog niet af! 

Over drie weken is het pas zover. Op 1 november zijn de werkzaamheden aan knooppunt Vijfsluizen afgerond en kan het verkeer zonder hinder gebruik maken van de verbeterde verbinding. Voordat het zover is moet er echter nog genoeg gebeuren. Voor de weggebruikers betekent dat vooral in het weekend van 13 tot 16 oktober en het weekend van 20 tot 23 oktober nog een keer flinke verkeershinder.

Tot 30 oktober: Kesperweg afgesloten
De Mr. L.A. Kesperweg is nog afgesloten tot 30 oktober. Inmiddels is het verkeer redelijk gewend aan de omleidingsroutes. Er staan geen extreem lange wachtrijen en op de omleidingsroutes is het natuurlijk drukker dan normaal, maar valt de overlast mee. De aannemer heeft inmiddels de nieuwe busbaan en het nieuwe fietspad aan de zuidzijde van de weg gereed en werkt nu aan het vervangen van de oude Mr. L.A. Kesperweg zelf. Om 30 oktober te halen, moet het weer wel een beetje meezitten, maar vooralsnog ligt het werk goed op schema.

Weekend 13-16 oktober: Schiedamsedijk afgesloten
Vanaf vrijdagavond 13 oktober 20.00 uur tot maandagochtend 16 oktober 05.00 is de Schiedamsedijk afgesloten ter hoogte van de inrit naar Benelux Workpark en de kruising met de Mr. L.A. Kesperweg. Op deze plek verwijdert en vervangt de aannemer de gehele rijbaan, inclusief de onderliggende fundering.

Doorgaand verkeer en bereikbaarheid Vijfsluizen en Benelux Workpark

Doorgaand verkeer tussen de Vulcaanweg en de Schiedamsedijk is tijdens de afsluiting niet mogelijk. Omleiding verkeer vanuit Schiedam: via de A4 en de A20. Omleiding verkeer vanuit Vlaardingen: Vulcaanweg - Galgkade - Deltaweg - Marathonweg - A20 - A4.

Vijfsluizen is in dit weekeinde uitsluitend bereikbaar via de toe- en afritten van de A4 en via de Vlaardingerdijk vanuit Schiedam. De BurgerKing, Tankeasy en Fred and Harry's blijven bereikbaar vanaf de Vulcaanweg via een doorsteek naar het parkeerterrein. Ondernemers op Benelux Workpark hebben apart bericht ontvangen over de afsluiting en de wijze waarop ze bereikbaar blijven. Neem bij vragen daarover contact op met het desbetreffende bedrijf zelf.

Fietsverkeer tussen Vlaardingen en Schiedam blijft wel mogelijk.

Weekend 20-23 oktober: verkeershinder; mijd knooppunt Vijfsluizen
Van vrijdagavond 20 oktober 20.00 uur tot maandagochtend 23 oktober 05.00 uur werkt de aannemer aan het verwijderen van tijdelijke verkeerslichten en het in werking stellen van de definitieve verkeerslichten. Dit weekend begeleiden verkeersregelaars het verkeer over het knooppunt. De afritten van de A4 worden bovendien afgesloten en er is voor het verkeer maar beperkt ruimte beschikbaar. De aannemer verwacht wachttijden die kunnen oplopen tot een half uur. Mijd Vijfsluizen daarom in dit weekeinde.

Nog drie weken werkzaamheden knooppunt Vijfsluizen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws