zondag, 30 juli 2017 12:41

Nog steeds rook, roet en vuur door affakkelen bij Shell

Schiedam - Het vuur in het hoogspanningsstation bij Shell was vanochtend vroeg gedoofd maar de overlast door het affakkelen houdt nog aan. 

De hele nacht hield PopUpTv u op de hoogte van de gebeurtenissen bij Shell. Nu net komt de Veiligheidsregio eindelijk met een 'echte' verklaring: 'Vannacht is er een stroomstoring geweest waarna een explosie en brand plaatsvond in een transformaterhuis bij Shell Pernis op de Vondelingenweg. Als gevolg daarvan zijn drie fakkels gaan blazen met zichtbare hoge vlammen. Vanuit omliggende gemeenten zijn er bij de DCMR Milieudienst Rijnmond 30 meldingen ontvangen. Bij daglicht kwamen er nog zo'n vijf meldingen over rook en roetdeeltjes.
De situatie is nu stabiel. Er is geen sprake van een dreiging voor de acute gezondheid, net als elke brand is rook wel schadelijk. Bedrijf legt rond 12:00u hulpdiensten plan voor om fabrieken veilig stil te leggen.

In het plan van Shell wordt beschreven welke effecten te verwachten zijn als gevolg van het stilleggen van de grootste raffinaderij van Europa. Die effecten betreffen met name interne bedrijfsprocessen en voor de omgeving stankoverlast en roetneerslag.

 

Nog steeds rook, roet en vuur door affakkelen bij Shell

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws