donderdag, 19 mei 2016 19:07

Nolet wordt koninklijk

Schiedam - Nolet Distillery mag zich voortaan Koninklijke Nolet Distillery noemen. Tijdens de viering ter gelegenheid van het 325-jarig bestaan, maakte de burgemeester van Schiedam, Cor Lamers, bekend dat Zijne Majesteit de Koning heeft besloten het Recht tot het voeren van het Predicaat ‘Koninklijk’ aan Nolet Distillery B.V. te verlenen.

Nolet Distillery, in 1691 opgericht door Joannes Nolet, is van oorsprong een Schiedams familiebedrijf en wordt nu geleid door de tiende en elfde generatie Nolet. Nolet Distillery is één van de oudste familiebedrijven van Nederland en het oudste familiebedrijf binnen de gedistilleerd branche.

Carel Nolet senior, tiende generatie familie Nolet: “Wij zijn aangenaam verrast door dit nieuws en zeer vereerd, en dat uitgerekend op de avond van ons jubileumfeest en de verjaardag van koningin Máxima. Onze verbondenheid met het koningshuis is heel sterk. Het maakt mij en mijn familie uiterst dankbaar en trots om dit nieuws te horen in aanwezigheid van zoveel mensen die betrokken zijn bij onze merken en ons bedrijf. Het Predicaat is mede aan hen te danken. Ik zie het ook als een blijk van respect en waardering voor alle eerdere generaties Nolet die het bedrijf hebben gevormd tot waar we vandaag staan.”

Later dit jaar komt de Commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland de bijbehorende oorkonde uitreiken.

Foto: Ed Koorengevel

Nolet wordt koninklijk

Advertentie