dinsdag, 12 juli 2016 14:42

'Noodverordening Vlaardingen verlengd

Vlaardingen - Burgemeester Bert Blase heeft de noodverordening met zes weken verlengd om de autobranden tegen te gaan. De noodverordening loopt nu tot en met 23 augustus 2016. Burgemeester Bert Blase: “Gelukkig zien we dat het aantal autobranden sterk is afgenomen, maar de dreiging is nog niet voorbij.”

In de afgelopen acht weken, de noodverordening is ingegaan op 17 mei 2016, zijn 68 personen gefouilleerd. Hierbij zijn geen onverklaarbare brandbare middelen of stoffen aangetroffen en daarom zijn er geen mensen aangehouden. Er zijn sinds de noodverordening nog twee autobranden geweest.

Niemand mag ’s nachts rondlopen met voorwerpen die kunnen worden gebruikt om brand te stichten, zoals brandbare en brandversnellende vloeistoffen, brandlonten of brandontstekers. Als er een redelijk vermoeden bestaat dat iemand zulke spullen bij zich heeft, kan de politie hem of haar preventief fouilleren door bijvoorbeeld te vragen een tas te openen. Iedereen is verplicht hieraan mee te werken. De noodverordening geldt voor heel Vlaardingen en geldt van 23.00 tot 04.00 uur ’s nachts.

Autobranden

De autobranden in Vlaardingen zijn begonnen in 2015. Twintig auto’s zijn toen in brand gestoken. Na juli werd het even rustig. Naast de verordening zijn er ook extra maatregelen genomen, zoals extra inzet van politie en de Lichtblauwe Brigade. Vlaardingers worden opgeroepen om hun oren en ogen open te houden en indien nodig 112 te bellen.

'Noodverordening Vlaardingen verlengd

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws