dinsdag, 08 november 2016 10:02

Noriko Amano speelt meesterwerken uit de Barok in ’t Huis te Poort

Schiedam - In de periode van de Barok was het klavecimbel het instrument dat in ieder huishouden in de betere kringen bespeeld werd. Componisten uit heel Europa schreven er werken voor. Op vrijdag 18 november neemt de Japanse klaveciniste Noriko Amano ons mee op een muzikale reis door Italië, Frankrijk, Duitsland en Engeland en speelt werk van onder anderen Couperin, Bach en Purcell.

Al eerder was Amano te gast in ’t Huis te Poort, samen met hoboïste Vivian Berg. Ditmaal zal zij zich als soliste laten horen. Mensen die haar CD ‘Pearls in Baroque’ kennen, weten dat dat een waar genoegen is! Een paar werken van deze CD zullen op deze avond gespeeld worden.

Omdat het optreden van Noriko Amano plaatsvindt tijdens het Suikerzoet Filmfestival, zullen tijden het optreden passende filmbeelden worden vertoond, gekozen door Edwin Spek.

Noriko Amano werd geboren in Tokio. Ze studeerde piano aan het Toho Musical College. Direct na haar afstuderen is ze overgestapt naar de Keio University om daar muziekgeschiedenis en musicologie te studeren. In 1990 kwam zij naar Nederland om klavecimbel te studeren aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag en het Sweelinck conservatorium in Amsterdam.

In Europa en Japan heeft ze in ensembles en solo gespeeld en verschillende CD-opnames gemaakt. Ze kreeg daarvoor lovende kritieken in de internationale pers.

Naast Duits en Italiaans barokrepertoire heeft ze zich gespecialiseerd in Franse 17e-eeuwse muziek.

’t Huis te Poort, vrijdag 18 november 2016, 20.15 uur
Toegang: € 12,50 voorverkoop, € 15,- aan de zaal, CJP € 2,50 korting

Dam 28-30, Schiedam

www.thuistepoort.nl

Noriko Amano speelt meesterwerken uit de Barok in ’t Huis te Poort

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws