vrijdag, 06 mei 2016 08:18

Officiële start bouw hockeycomplex HC Schiedam

Schiedam - Wethouder Nathalie Gouweleeuw (Sport) verricht woensdag 11 mei om 10.15 uur de officiële handeling waarmee de bouw van het hockeycomplex op Harga van start gaat.

Zij geeft het startsein samen met bestuursleden Patricia Bokx en René van der Klink van de vorig jaar gefuseerde hockeyvereniging HC Schiedam. Het nieuwe hockeycomplex is onderdeel van ‘Schiedam in Beweging’. Door verhuizing van een aantal sportverenigingen komen elders in de stad locaties vrij voor woningbouw en andere ontwikkelingen.

Vooruitlopend op de verhuizing naar de nieuwe plek op Harga zijn Asvion en Spirit in juni 2015 gefuseerd tot Hockey Combinatie Schiedam. Het nieuwe hockeycomplex op Harga wordt gerealiseerd tussen rijksweg A4, de Hargalaan en de Olympiaweg. Er komen zes velden, waarvan drie watervelden, en tevens een mini-veld en een clubhuis. Alle velden zijn voorzien van led-verlichting. De oplevering is eind 2016. HC Schiedam telt bij aanvang circa 1.350 leden en de verwachting is dat dit aantal leden de komende jaren verder zal groeien.

Volgens wethouder Nathalie Gouweleeuw worden met het startsein voor de bouw tevens de eerste contouren zichtbaar voor een toekomstbestendig sportpark op Harga. “Goede sportvoorzieningen en vitale verenigingen zijn belangrijk voor Schiedam. Er speelt dadelijk een maatschappelijk betrokken en vitale club op een prachtig complex. HC Schiedam kan de hockeysport in Schiedam de komende jaren in sportief en maatschappelijk opzicht stevig op de kaart zetten.”

De gemeente Schiedam is opdrachtgever voor de bouw van het hockeycomplex. Zowel Asvion als Spirit heeft een actieve rol gespeeld bij de realisatie van het ontwerp. Het ontwerp van het clubgebouw is van twee leden van Asvion en Spirit, T+A samenwerkende architecten, bestaande uit 'Thijssen Verheijden Architecture & Management' en 'Architema Architectuurstudio'. Als aannemer van het gebouw is Bouwbedrijf De Vries en Verburg uit Stolwijk gecontracteerd. De aanleg van het terrein, die ook in volle gang is, wordt uitgevoerd door VolkerWessels onderneming Van Kessel Sport en Cultuurtechniek bv.

Officiële start bouw hockeycomplex HC Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws