woensdag, 01 juni 2016 16:58

OM: door politie neergeschoten man belde zelf de politie

Schiedam - Een familielid van de 21-jarige Capellenaar Mitchel Winters die maandagavond in Schiedam door een politieman werd neergeschoten, heeft zijn stem herkend als van degene die een melding bij 112 heeft gedaan maandagavond, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM). In die melding zegt de beller dat hij is beroofd en beschoten en geeft hij een signalement van de dader.

Dat signalement kwam overeen met het signalement van de Capellenaar, inclusief de tas die gestolen zou zijn. Toen de politieman hem wilde aanhouden als verdachte van de gemelde beroving, zag deze zich genoodzaakt zijn vuurwapen te gebruiken. Naast de neergeschoten Capellenaar is de telefoon gevonden waarmee de melding is gedaan. De Capellenaar werd maandagavond even voor 8 uur ’s avonds neergeschoten in het Schiedamse Prinses Beatrixpark. De Rijksrecherche onderzoekt de zaak.

Het onderzoek is nog in volle gang en richt zich op verschillende scenario’s. Maar Rijksrecherche en OM houden er inmiddels ernstig rekening mee dat de melding vals was, en dat de Capellenaar bewust de confrontatie met de politie heeft gezocht.

In het onderzoek zijn getuigen gehoord en is technisch onderzoek gedaan in het park. Ook is de betrokken politieagent gehoord. De sectie op het lichaam van de Capellenaar is donderdag. Het onderzoek wordt voortgezet. Het OM hoopt zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen verschaffen aan de nabestaanden van de jongeman, en aan de betrokken politieman.

OM: door politie neergeschoten man belde zelf de politie

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws