maandag, 05 december 2016 18:12

Onafhankelijke voorzitter aan de slag bij Franciscus Vlietland

Schiedam - Cor Spreeuwenberg wordt de nieuwe onafhankelijke voorzitter die het vertrouwen moet gaan herstellen tussen het Franciscus Vlietland ziekenhuis en de huisartsen.

Cor Spreeuwenberg is zelf 20 jaar lang huisarts geweest (tot 1993) en werd daarna hoogleraar huisartsengeneeskunde. Tegenwoordig is hij als Emeritus hoogleraar verbonden aan de Universiteit Maastricht.

De raad van bestuur van het Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis heeft samen met Bram Sprij, de woordvoerder van de tegen de raad van bestuur protesterende huisartsen, gezocht naar een nieuwe onafhankelijke voorzitter om de gesprekken tussen de twee partijen vlot te trekken..

'De keuze voor deze onafhankelijke voorzitter was al samen gemaakt voor het bezoek van de Directeur Generaal van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport van onlangs bij de gemeenten.' zegt ziekenhuiswoordvoerster Jasja Blanken tegen PopUpTv.  'Dit is een belangrijke stap om het vertrouwen te herstellen en de samenwerking te verbeteren'.

PopUpTv had aan het Vlietland ook gevraagd of de verhuizing van de geboortezorg nog wel doorgaat nu er nog steeds nagenoeg elke dag files staan op de A20. De Raad van Bestuur van het Franciscus Vlietland schreef in oktober 2015: 'Wij begrijpen de zorgen van de eerstelijns verloskundigen, die te maken hebben met de bereikbaarheid van Franciscus Gasthuis tijdens de files (spits). Daarom gaan wij pas zorg verschuiven als de verlengde A4 geopend is en deze filedruk tot het verleden behoort'. Jasja daarover: 'Maandelijks is er overleg met de verloskundigen, afzonderlijk 1 in Franciscus Gasthuis en 1 in Franciscus Vlietland. Hier zijn de verloskundige praktijken en kraamzorg in vertegenwoordigd. Daarnaast hebben wij één keer in de maand stuurgroep Integrale Geboortezorg waar de verloskundigen en Kraamzorg leden van zijn.' 

 

Foto: Screenshot YouTube

 

Onafhankelijke voorzitter aan de slag bij Franciscus Vlietland

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws