dinsdag, 30 mei 2017 19:04

Onder Ogen met Adviesraad Sociaal Domein, volle afvalbakken, Hart en Schie en lijsttrekkersverkiezing GL

Schiedam - Woensdag 31 mei is het om 11:00 uur tijd voor de 30-ste aflevering van Onder Ogen, het live nieuws- en actualiteitenprogramma van PopUpTv.

Met deze keer als gasten in de studio: Wim Bekenhof, Peter Van Hartingsveld, Rob Dijkstra, Katinka de Rover, Bart Voortman, Guido Antunes en René Karens.

ASDS
In Schiedam hebben we tegenwoordig een Adviesraad Sociaal Domein. Deze is ontstaan vanuit de vroegere WMO-raad welke inmiddels is opgeheven. De ASDS bestaat uit 12 leden en een voorzitter: Wim Bekenkamp. Hij is live te gast in het programma Onder Ogen.

De ASDS is op 9 november 2016 geĂ¯nstalleerd door de wethouder Patricia van Aaken. Sinds 1 januari 2015 zijn er veel regelingen vanuit de overheid verplaatst naar de gemeente. De raad houdt zich bezig met alle wetten op het terrein van het sociaal domein: Jeugdwet, Passend onderwijs, WMO, Participatiewet etc. De adviesraad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het college.
Zie ook: www.asdschiedam.nl 

Overvolle afvalbakken
Irado werkt met een automatisch meldsysteem: zodra een container een bepaalde hoeveelheid afval heeft bereikt, krijgen de chauffeurs in de vuilniswagens een melding op hun tablet en zou de container geleegd moeten worden. Dat blijkt in de praktijk niet altijd goed te werken. De overvolle containers zorgen voor troep (zwerfvuil) op straat.
Peter van Hartingsveld, Manager Operaties bij Irado komt in Onder Ogen vertellen hoe dat zit.

Er wordt nog altijd heel veel restafval geproduceerd in onze regio. Irado is momenteel bezig met de actie 100-100-100 waarin 100 gezinnen gedurende 100 dagen proberen te leven met zo min mogelijk restafval. Dit soort acties moet de hoeveelheid restafval terugdringen. Dat kan bijvoorbeeld door slimmer in te kopen (te kiezen voor minder verpakte producten), afval beter te scheiden en afval te hergebruiken.


Festival Hart en Schie
Het wordt een festival van de Schiedammers zelf, maar Rob Dijkstra moet daar nog wel veel voor doen! Gelukkig heeft hij nog een paar maanden, want het festival Hart & Schie is op zaterdag en zondag 26 en 27 augustus.
Met zijn radioprogramma Hart & Schie probeert hij zijn luisteraars te verleiden om hun mooiste compositie uit de klassieke muziek aan te vragen. Deze zendt hij uiteraard uit, maar tevens streeft hij ernaar deze composities live te laten uitvoeren aan de Schie, om precies te zijn aan de Schieboulevard achter het Proveniershuis (officieel Overschiesestraat).

GroenLinks Schiedam  Lijsttrekkersverkiezing
Naar voorbeeld van de landelijke partij maakt ook GroenLinks Schiedam een hele happening van het kiezen van de nieuwe lijsttrekker. Compleet met glamourfoto's, video's en een snelkieswijzer worden de vier kandidaten voorgesteld.
De verkiezing is voor iedereen, leden en niet-leden, toegankelijk en vindt plaats op 31 mei in Jeneverie 't Spul, Hoogstraat 92 en begint om 20.00 uur.
De vier kandidaten zijn allen te gast in Onder Ogen, in de studio van PopUpTv! Wie gaat het verschil maken in Schiedam?

Onder Ogen met Adviesraad Sociaal Domein, volle afvalbakken, Hart en Schie en lijsttrekkersverkiezing GL

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws