dinsdag, 16 mei 2017 09:05

Onder Ogen over De Buren, avondvierdaagse, jazz, Niet Netjes, frustratie en samenwerking

Schiedam - Woensdag 17 mei is er om 11:00 uur een bomvolle uitzending van het live televisieprogramma Onder Ogen! Nieuws- en actualiteiten vanuit de PopUpTv Studio Broersveld.

Met gasten in de studio om te praten over: Bouwwerkplaats de Buren, de Schiedamse Avondvierdaagse, Jazzpodium Waterweg,  de tentoonstelling Niet Netjes, frustratie rond een muurschildering in Zuid en de samenwerking van Omroep Vlaardingen en PopUpTv.

Bouwwerkplaats de Buren
Zaterdag 20 mei wordt de Buurtwerkplaats De Buren officieel geopend door wethouders Alexander van Steenderen en Mario Stam in aanwezigheid van Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland.

Avondvierdaagse
De wandelschoenen kunnen weer uit de kast! De Schiedamse Avondvierdaagse is weer van start gegaan deze week.
In samenwerking met de Schiedamse Avondvierdaagse organiseert Fysiotherapie Schiedam-West voor de vierde keer een aangepaste avondvierdaagse voor mensen met etalagebenen, longklachten of andere beperkingen. Er wordt onder begeleiding van fysiotherapeuten drie avonden 2,5 km gelopen.

Jazzpodium Waterweg
Jazzpodium Waterweg is uitgegroeid tot de top van jazzpodia in Nederland. Het afgelopen negende seizoen sloeg Jazzpodium Waterweg een muzikale brug tussen New York en Schiedam. Hoe kijken ze terug op dit seizoen en vooral ook: wat zijn de plannen voor de komende tijd? Nathalie Lans komt er over vertellen!

Niet Netjes
De Schiedamse kunstenaar Jacques Tange organiseert van 20 mei tot en met 4 juni 2017 het festival Niet netjes met erotische kunst.
Deirdre Carasso, directeur van het Stedelijk Museum Schiedam, is dan twee weken met vakantie en Tange neemt voor haar waar. Samen met zijn vrouw Belinda nodigt hij twaalf kunstenaars uit. Het ondeugende werk met een knipoog wordt speciaal voor de tentoonstelling gemaakt of komt uit geheime laatjes.

Muurschildering in Zuid
De gemeente Schiedam moedigt al jaren eigen initiatief van de Scheidammers aan, met bijvoorbeeld projecten als Schiedams Doen. Een aantal bewoners in Schiedam Zuid wilden dolgraag dat kunstenaar Jacques Tange een muurschildering zou maken op een lelijke blinde muur in de Gorzen. Iedereen was enthousiast over dit idee. Dus je zou zeggen: dat is dan zo geregeld. Maar dat bleek toch tegen te vallen.

Samenwerking Omroep Vlaardingen
Omroep Vlaardingen en PopUpTv zijn al jaren geleden gaan samenwerken.
PopUpTv heeft een turbulente tijd doorgemaakt rond de aanvraag van de publieke zendmachtiging.
De besturen van Omroep Vlaardingen en PopUpTv hebben in maart in een convenant de samenwerking opnieuw vastgelegd.
Het doel is om een voor beide partijen breder interlokaal aanbod op radio, televisie en crossmedia te genereren. Dit is gericht op het kunnen inspelen op de te vormen Streekomroep zoals door de NPLO en OLON is beoogd.
PopUpTv heeft een professionele televisietak en voor Stichting Lokale Omroep Vlaardingen geldt dit voor de radio.

Dat en meer en het laatste nieuws zie je woensdag in Onder Ogen, live op PopUpTv om 11:00 uur. Heeft u tips voor ons programma of vragen voor onze gasten, geef het dan aan ons door!

Kijk mee of kom langs! Onze studio is gevestigd aan het Broersveld 31 in winkelcentrum de Nieuwe Passage in Schiedam centrum. Parkeren kan in de parkeergarage Nieuwe Passage, het eerste uur is gratis.

Onder Ogen over De Buren, avondvierdaagse, jazz, Niet Netjes, frustratie en samenwerking

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws