dinsdag, 24 januari 2017 22:44

Onder Ogen over sluiting Glasfabriek, DansMavo, Stolpersteine en maquette Frankfurt

Schiedam - Woensdag 25 januari 2017 in ons live nieuws- en actualiteiten Tv-programma Onder Ogen reageert wethouder Alexander van Steenderen op het nieuws van de sluiting van de Glasfabriek. 

Glasfabriek
Dinsdagavond werd bekend dat de 'Glasfabriek' (O-I Manufacturing Schiedam) gaat sluiten. Wethouder van Steenderen vond tijd om woensdag meteen bij de start van het programma op dit nieuws te reageren. Wat kan de gemeente Schiedam nog doen om het tij voor de 230 werknemers te keren? En mocht de sluiting onafwendbaar blijken, wat gebeurt er dan met het markante gebouw?

MAVO Schravenlant XL
Verder aandacht voor de nieuwe vorm van onderwijs in Schiedam: de DansMavo. Te gast is de bedrijfsleider van Ballet- en Dansstudio Schiedam, Malou Koesoemo Joedo.
De DansMavo wordt gerealiseerd door de Dans- en Balletstudio samen met Mavo Schravenlant XL, de school die dinsdag in het nieuws kwam omdat bij de sloop van hun oude gebouw een zwaargewonde viel. We waren ter plekke bij dat incident en spraken met een ooggetuige. 

Maquette
In Schiedam is door een team onder leiding van beeldend kunstenaar Herman Helle een bijzondere maquette van de Duitse stad Frankfurt gemaakt. PopUpTv nam een kijkje.

Stolpersteine
De voorzitter van de Stichting Stolpersteine Schiedam, Bep Holmer, vertelt over de komende steenleggingen. Rinke Couvreur draagt een gedicht voor.

Dat en het laatste nieuws zie je woensdag in Onder Ogen, live op PopUpTv om 11:00 uur. Heeft u tips voor ons programma of vragen voor onze gasten, geef het dan aan ons door!
Wil je er bij zijn? Dat kan! Onze studio is gevestigd aan het Broersveld 31 in winkelcentrum de Nieuwe Passage in Schiedam centrum.

Onder Ogen over sluiting Glasfabriek, DansMavo, Stolpersteine en maquette Frankfurt

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws