woensdag, 03 december 2014 09:22

Ondernemen voor een betere wereld op het Lyceum Schravenlant

De leerlingen van het Lyceum Schravenlant die nu in klas 4-havo en 4-vwo zitten, hebben vorig schooljaar meegedaan aan de Day for Change actie. Onder begeleiding van hun docent Economie, dhr. De Kort, zochten de leerlingen naar mogelijkheden om met een microkrediet een winstgevende onderneming op te zetten. Het verdiende geld gaat naar stichting Day for Change, die zorgt dat het ten goede komt aan ondernemers in ontwikkelingslanden door steun te verlenen aan microfinancieringsprojecten. Deze maand is de indrukwekkende opbrengst van de actie bekend gemaakt.

De leerlingen kwamen met de leukste initiatieven. Een groepje organiseerde een heuse verwenmiddag voor docenten. De docenten konden genieten van een heerlijke uitgebreide en gezonde lunch. Er werden nagels gelakt en de heren konden meedoen aan een tafelvoetbaltoernooi. Niet alleen de docenten vonden het leuk, ook de leerlingen waren tevreden. Shannon vond het "super gezellig en zeker voor herhaling vatbaar" en voor Dian "voelde het goed om de docenten een keer in het zonnetje te zetten en het was ook nog eens voor het goede doel". Met deze geslaagde middag hebben de meiden €150,- verdiend!

De docenten van het Lyceum Schravenlant hadden het goed bekeken tijdens de actie. Ook Falco, Pavandip en Haojun organiseerden namelijk iets leuks voor hen. Tijdens een workshop sushi maken kregen de docenten tips en tricks om de lekkerste maki's en nigiri's te maken. Andere leerlingen zette hun onderneming op buiten de school. Manal, Sanae, Nergiz, en Esra bijvoorbeeld, zij verkochten allerlei overheerlijke hapjes op het muziekevenement 'open podium'.

Met deze en nog vele andere ideeën hebben de leerlingen het ongelofelijke bedrag opgehaald van maar liefst € 2600,-! "Iets voor een ander doen", noemt dhr. De Kort als belangrijkste reden waarom hij en zijn leerlingen al voor het derde jaar op rij succesvol deelnemen aan de Day for Change actie.

Stichting Day for Change

Stichting Day for Change is in 2006 opgericht door Marc Klein Essink, Arthur Hoogendijk en Diederik Laman Trip. Day for Change leert kinderen en jongeren bewuster omgaan met geld. Zij ervaren dat de waarde van geld relatief is, dat een klein bedrag een groot bedrag kan worden en dat zij door hun ondernemerschap en creativiteit kunnen bijdragen aan een rechtvaardiger wereld. De opbrengsten van de Day for Change actie komen ten goede aan 'inclusive finance' projecten in ontwikkelingslanden.

De Day for Change actie wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Foundation en diverse lokale Rabobanken.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws