donderdag, 08 oktober 2015 08:45

Ondernemen voor een betere wereld op het Lyceum Schravenlant

De leerlingen van het Lyceum Schravenlant die nu in klas 4-havo en 4-vwo zitten, hebben vorig schooljaar meegedaan aan de Day for Change actie. Onder begeleiding van hun docent Economie, dhr. De Kort, zochten de leerlingen naar mogelijkheden om met een microkrediet een winstgevende onderneming op te zetten. Het verdiende geld gaat naar Stichting Day for Change, die zorgt dat het ten goede komt aan ondernemers in ontwikkelingslanden door steun te verlenen aan microfinancieringsprojecten.

De leerlingen kwamen met de leukste initiatieven. Zo zijn er groepjes geweest die statiegeld flessen hebben opgehaald; andere groepen verkochten ondermeer appeltaarten , Turkse pizza,s en cupcakes .

Met deze en nog vele andere ideeën hebben de leerlingen het ongelofelijke bedrag opgehaald van maar liefst € 595,-! “Iets voor een ander doen”, noemt dhr. De Kort als belangrijkste reden waarom hij en zijn leerlingen al voor het vierde jaar op rij succesvol deelnemen aan de Day for Change Actie.

Stichting Day for Change

Stichting Day for Change is in 2006 opgericht door Marc Klein Essink, Arthur Hoogendijk en Diederik Laman Trip. Day for Change leert kinderen en jongeren bewuster omgaan met geld. Zij ervaren dat de waarde van geld relatief is, dat een klein bedrag een groot bedrag kan worden en dat zij door hun ondernemerschap en creativiteit kunnen bijdragen aan een rechtvaardiger wereld. De opbrengsten van de Day for Change actie komen ten goede aan 'inclusive finance' projecten in ontwikkelingslanden.

 

Ondernemen voor een betere wereld op het Lyceum Schravenlant

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws