dinsdag, 03 oktober 2017 19:06

Onderscheiding voor Schiedammer die jongetje Thijs redde uit het water bij Jachthaven

Schiedam - Afgelopen zaterdag heeft de heer F.T. Domenie uit handen van burgemeester Lamers de Bronzen Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon, een bijzondere Koninklijke Onderscheiding, ontvangen.

Hij ontving de onderscheiding voor het redden van Thijs (5) dat in april in het water bij de Jachthaven in Schiedam terecht was gekomen. Met gevaar voor eigen leven sprong de heer Domenie in het water en wist het jongetje te redden van de verdrinkingsdood. Ook de anderen betrokkenen en genodigden waren bij de uitreiking die plaatsvond bij watersportvereniging De Volharding aanwezig en werden zelf ook in het zonnetje gezet. Verschillende mensen op de kade schoten destijds ook te hulp. Twee heren en een mevrouw belden de hulpdiensten of pasten reanimatie toe. Dankzij hun gezamenlijke inzet gaat het inmiddels weer goed met het jongetje.

De Bronzen Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon wordt uitgereikt aan diegenen die een menslievende daad hebben verricht welke de kenmerken draagt van moed, beleid en zelfopoffering. Vooral dit laatste aspect was gezien de hoge leeftijd van de heer Domenie van grote betekenis. Het heeft derhalve Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander ertoe doen besluiten de erepenning aan de heer Domenie toe te kennen.

Zie ook: 

https://popuptv.nl/nieuws/agenten-bezoeken-de-van-verdrinkingsdood-geredde-thijs-in-ziekenhuis

https://popuptv.nl/nieuws/jongetje-gereanimeerd-na-te-water-te-zijn-geraakt

Onderscheiding voor Schiedammer die jongetje Thijs redde uit het water bij Jachthaven

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws