woensdag, 16 augustus 2017 23:07

ONS.Vlaardingen eist actie burgemeester tegen 'buurtterreur'

Vlaardingen - Bewoners uit het buurtje van de Nieuwelaan en Van Riebeeckstraat klagen volgens de politieke partij ONS.Vlaardingen al sinds 2012 over de totale onleefbaarheid in hun buurtje. En al die tijd voelen zij zich in de steek gelaten.

ONS.Vlaardingen wil daarom dat de burgemeester per direct voor 24 uur per dag toezicht gaat zorgen, om de problemen te stoppen. "Of dat Toezicht & Handhaving is, of een man met een hond, dat is aan de burgemeester, maar dit moet per direct afgelopen zijn", zegt Ron Boers van ONS.Vlaardingen.

Terreur
Bewoners vertellen over de eindeloze buurtterreur in hun buurtje: drugs dealen, drugs gebruiken, harddrugs aanbieden aan kinderen in de speeltuin, illegale onderverhuur, vechtpartijen, massale fietsendiefstal, midden in de nacht schreeuw- en vechtpartijen op de galerijen, bedreiging met messen, bewoners besproeien met pepperspray, bewoners die nachten lang wakker liggen, al jaren moeten slapen met oordoppen, dealers die in peperdure auto's af en aan rijden en zelfs met een pistool zwaaien, ouders die hun kinderen 's avonds niet meer buiten durven laten.

Rechter
Sinds gisteren wordt bekeken of er via de rechter iets gedaan kan worden aan de situatie. Maar die procedure kan zo maar vele maanden gaan duren. Bewoners zijn intussen bang dat het in de tussentijd een keer fataal fout gaat. Daarom wil ONS.Vlaardingen dat nu meteen wordt ingegrepen.
De overlast is geconcentreerd rond slechts twee woningen, maar bedreigt dus het hele buurtje.
ONS.Vlaardingen eist actie burgemeester tegen 'buurtterreur'

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws