woensdag, 25 mei 2016 12:12

ONS.Vlaardingen komt met schokkend misdaadlijstje

Vlaardingen - De in de gemeenteraad vertegenwoordigde politieke partij ONS.Vlaardingen heeft aan het college vragen gesteld over de veiligheid. Ze hebben een schokkend lijst van recente misdaden (afgelopen vijf dagen!) in Vlaardingen opgemaakt: 

- 18 mei: auto gestolen Sportlaan
- 18 mei: auto gestolen Holy
- 18 mei: poging inbraak Holy-noord
- 18 mei: inbraak bij CION
- 18 mei: inbraak bij Deltasport
- 19 mei: auto's bekrast in Holy
- 19 mei: arrestatie met pepperspray in Westwijk
- 20 mei: autobrand
- 20 mei: grote drugsactie in Groot-Vettenoord
- 20 mei: arrestatieteam in PKD
- 21 mei: gewapende overval Aldi
- 22 mei: boot gestolen
- 22 mei: fiets gestolen

"Feiten die wij alleen nog maar uit de media hebben gehaald" schrijven Ron Boers Frans Hoogendijk van de ONS-fractie. "Niet alleen de inwoners van Vlaardingen zien en ondervinden dagelijks hoe crimineel onze stad is geworden; ook de politie weet dit, en laat in statistieken weten dat Vlaardingen in een jaar tijd van de 39e naar de 23e plaats is gestegen op de nationale misdaadladder. In de media is de stad die vroeger beroemd was om zijn haring, inmiddels berucht geworden om de hoge criminaliteitscijfers. Los van de halfjaarlijkse statistieken, zijn Vlaardingse burgers en raadsleden - als het om informatie over misdaad gaat - helaas nog steeds aangewezen op de media en informatie die bewoners zelf doorgeven."

ONS.Vlaardingen vindt dit een merkwaardige situatie. "Inwoners hebben recht om te weten wat er in hun stad gebeurt, en voor raadsleden is het ontbreken van informatie een belemmering in hun werk."

ONS.Vlaardingen heeft de volgende vragen voor het college van B&W:

1. Is de burgemeester als portefeuillehouder Veiligheid bereid om de gemeenteraad dagelijks of wekelijks (hij mag zelf kiezen) volledig (volledig dus) te informeren over alle veiligheidsincidenten in de stad? Zo ja, vanaf wanneer kan de raad daarop rekenen? Zo nee, waarom niet, en hoe adviseert het college de raad en bewoners in dat geval om achter de juiste en volledige misdaadinformatie te komen?

2. Op social media blijkt dat bewoners ongerust worden als er acties van de politiehelikopter boven de stad zijn. Bent u ook bereid om te (laten) zorgen dat telkens als dit het geval is, daarover wordt gecommuniceerd, hetzij via twitter, Facebook of de gemeentelijke website of anderszins? Zo nee, waarom niet?

ONS.Vlaardingen komt met schokkend misdaadlijstje

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws