donderdag, 02 juni 2016 00:23

ONS Vlaardingen niet naar raadsvergadering

Vlaardingen - De fractie van ONS.Vlaardingen is donderdagavond niet aanwezig bij de gemeenteraadsvergadering. De raad beslist dan over het profiel voor een nieuwe burgemeester en de samenstelling van de sollicitatiecommissie. De fractie stelt zichzelf daarmee buiten de besluitvorming.  

"Met een profiel uit de vorige eeuw, een sollicitatiecommissie met twaalf leden, en nul invloed vanuit de inwoners, zet je jezelf als raad voor schut", zegt fractievoorzitter Frans Hoogendijk stellig. "Aan zulke poppenkast doet ONS.Vlaardingen niet mee." Vreemd is het wel dat de in de raad gekozen partij hierdoor dus niet meedoet met de politieke besluitvorming die nu eenmaal in de raad plaatsvindt.

Geen keuze

Al in januari stapte ONS uit het raadsoverleg dat tot de benoeming van een opvolger van Bert Blase moet komen. Hoogendijk: "Van ons en trouwens ook van veel inwoners, mag Blase blijven, maar het overgrote deel van de raad wil, durft of kan na anderhalf jaar Bert Blase nog steeds geen mening over de man vormen. Beschamend noemen wij dat."

ONS.Vlaardingen schreef vervolgens een open brief aan de Commissaris van de Koning, met daarin een methode om de Vlaardingse bevolking tóch invloed te geven in de keuze van een nieuwe burgemeester. Maar geen enkele andere fractie wilde daarmee instemmen. En het politieke systeem is nu eenmaal zo dat één partij niet haar wil kan doordrukken als de rest tegen is. ONS.Vlaardingen ageert dus eigenlijk tegen het politieke systeem waar ze zelf deel van uitmaakt.

 

ONS Vlaardingen niet naar raadsvergadering

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws