zaterdag, 22 juli 2017 11:54

ONS.Vlaardingen stelt vragen over politieaangiftes

Vlaardingen - De fractie van ONS.Vlaardingen grijpt steeds weer nieuwsberichten aan om vragen te stellen aan het college. Gisteren werd in een aantal media gemeld dat er aangiftes blijven liggen bij de politie en jawel: vandaag stelt de fractie er vragen over.

'Vorig jaar' al zo stelt de fractie 'kregen de inwoners van Nederland en dus ook Vlaardingen te horen dat de criminaliteit feitelijk vier tot vijf keer hoger is dan tot dan toe werd gezegd. Ook vandaag blijkt weer hoe de Nederlandse bevolking al tijden in de maling wordt genomen: in de media verschijnt het bericht dat de politie met 55% van de geregistreerde misdrijven niets doet; aangiftes verdwijnen gewoon in de prullenbak, omdat de politie het niet aan kan'.

De fractie van ONS.Vlaardingen heeft hierover de volgende vragen.
Bent u bekend met de mediaberichten van zaterdag 22 juli?

  1. Gelden deze cijfers ook voor Vlaardingen? Zo ja, wat vindt u daarvan? Zo nee, wilt u dat op de kortst mogelijke termijn (laten) uitzoeken?
  2. Ervan uitgaand dat Vlaardingen geen unieke positie inneemt in Nederland, en de cijfers van vandaag ook opgaan voor onze stad: waarom heeft de burgemeester onlangs bij de behandeling van de Voorjaarsnota dan gezegd dat uitbreiding van de dienst Handhaving & Toezicht met vijf mensen niet nodig was, vooral ook omdat de criminaliteit in Vlaardingen zo sterk zou dalen?
  3. Is de politie van het district waar Vlaardingen onder valt, wel steeds eerlijk geweest tegen de burgemeester over de opvolging van aangiftes?
  4. Heeft de burgemeester zelf wel eens (of vaker) gevraagd hoe betrouwbaar de politiecijfers zijn? En zo ja, wat was daarop het antwoord?
  5. Is het college bereid om alsnog zelf met een voorstel te komen voor een (sterke) uitbreiding van Handhaving & Toezicht en dat voorstel te verwerken in de komende Begroting? Zo nee waarom niet? En wat wordt dan uw eigen alternatief om op korte termijn iets te doen tegen de 55% aangiften die in de prullenbak verdwijnen?
ONS.Vlaardingen stelt vragen over politieaangiftes

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws