zaterdag, 16 juli 2016 09:44

ONS Vlaardingen wil aftreden wethouder Ruud de Vries

Vlaardingen - De in de gemeenteraad van Vlaardingen vertegenwoordigde partij ONS.Vlaardingen heeft geen vertrouwen meer in Ruud de Vries, en wil dat hij opstapt als wethouder Economische Zaken. Directe aanleiding is dat het college alle contacten met de ondernemersvereniging IKV heeft verbroken. “We hebben de wethouder lang gedoogd, maar nu is wat ons betreft de grens bereikt”, zegt Frans Hoogendijk van ONS.Vlaardingen. “In de eerste raadsvergadering na de zomer zullen wij aansturen op zijn aftreden.”

Hoeveel steun de partij daarbij krijgt van andere partijen is vooralsnog niet duidelijk. ONS.Vlaardingen heeft zich de laatste tijd vaker gekeerd tegen het Vlaardingse college, met vaak scherpe bewoordingen. Zo boycotte de partij de raadsvergadering over het gewenste profiel voor de nieuwe burgemeester.
Onlangs kreeg de partij forse kritiek toen ze vragen stelde over de in hun ogen 'mislukte integratie van nieuwkomers'. 

Arrogantie

Wethouder de Vries zou volgens ONS.Vlaardingen al twee jaar bezig moeten zijn met het Actieplan Economie, en dus met het creëren van een goed ondernemersklimaat. Maar in de praktijk wordt het tegendeel bereikt. Bedrijven die reclame op hun gevel willen, worden volgens ONS.Vlaardingen gedwarsboomd, en ondernemers klagen al twee jaar steen en been over de miserabele communicatie vanuit de gemeente.. Bij de laatste Open bedrijvendag schittterde de wethouder nog door afwezigheid. En over de hoofden van ondernemers probeert het college nu de komst van een KFC te bewerkstelligen. Tijdens het spel worden de regels veranderd, waardoor zelfs de rechter eraan te pas moet komen. Om dan als college de zwarte piet bij de ondernemers neer te leggen, vindt ONS.Vlaardingen de arrogantie ten top.

Wantrouwen

Afgelopen najaar stond ONS.Vlaardingen al op het punt om een motie van wantrouwen tegen wethouder De Vries in te dienen, nadat kort achter elkaar twee keer onnodig bedrijven van buiten Vlaardingen waren ingehuurd. De oppositiepartij bedacht toen echter een motie (die werd overgenomen) waardoor de gemeente dit jaar zo’n acht miljoen euro extra bij lokale bedrijven moet besteden.

Hoogendijk: “ONS.Vlaardingen wil een wethouder van Economische Zaken en een college die met ondernemers meedenken, die faciliteren en ruimte bieden. Want dat is goed voor de lokale economie, en zo scheppen we banen voor de Vlaardingers.”

ONS Vlaardingen wil aftreden wethouder Ruud de Vries

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws