maandag, 12 juni 2017 20:34

ONS.Vlaardingen wil directe actie van burgemeester in Westwijk

Vlaardingen - De fractie van ONS.Vlaardingen wil dat burgemeester Jetten in de Westwijk directe actie onderneemt op wat zij noemen 'ernstige leefbaarheidsklachten van bewoners'.

'Bewoners klagen steen en been over overlast door jongeren en Oost-Europeanen' schrijft fractielid Ron Boers. 'Zowel op bewonersavonden als op Facebook zijn de klachten ernstig.

Er wordt door Oost-Europeanen gebivakkeerd en 'gewoond' langs de sloot aan de R. Visscherstraat, afval en ontlasting ligt op straat en in de bosjes, en mensen worden lastig gevallen en om geld gevraagd, aldus buurtbewoners.

Schoolplein
Daarnaast spelen er volgens de bewoners ook jeugdproblemen op het schoolplein van de Erasmusschool. Daar ontdoen twee vrijwilligers iedere ochtend voor het begin van de lessen het schoolplein van vuil, lachgaspatronen, resten van joints en gebruikte condooms.

Serieus nemen
Al langere tijd maken bewoners melding van deze overlast, maar van enige effectieve actie is volgens hen nog geen sprake. De situatie is onveranderd.

Ron Boers van ONS.Vlaardingen: "Wij willen dat de burgemeester en de politie de klachten van de bewoners serieus nemen, en direct een einde maken aan de overlast. Wij hebben mevrouw Jetten hier zondag al over gemaild. Het is toch raar," zegt Boers, "dat de burgemeester wel op heel korte termijn allerlei strenge eisen aan het Loggerfestival kan stellen, maar dat de situatie in West nu al zo lang duurt zonder enig effectief ingrijpen."

Eerder al gaf ONS.Vlaardingen een zwartboek uit met bewonersklachten uit delen van de wijk.'
ONS.Vlaardingen wil directe actie van burgemeester in Westwijk

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws