maandag, 20 februari 2017 22:51

ONS.Vlaardingen wil Vlaardingse enclave in Schiedams ziekenhuis

Vlaardingen - De plaatselijke politieke partij ONS-Vlaardingen grijpt bijkans elk nieuwsbericht aan om vragen te stellen aan het college en wil dat het liefst breed uit laten meten in de pers. Dit vonden wij wel een opmerkelijk voorstel. 'Wij lazen in de media dat in een Amstelveens ziekenhuis een klein deel van het gebouw binnenkort tot Amsterdams grondgebied wordt verklaard, zodat Amsterdammers die daar worden geboren, toch hun woonplaats 'Amsterdam' als geboorteplaats in hun paspoort kunnen krijgen.'

En u raadt het al: dat wil ONS.Vlaardingen ook in het Vlietland: een Vlaardingse enclave in de Schiedamse vestiging en later ook in de Rotterdamse vestiging van het fusie-ziekenhuis. Dan willen de Schiedammers en de mensen uit Maassluis dat vast ook wel in 'het Franciscus' en zou het dus zo maar kunnen dat er dan een 'vierstedenpunt' in het ziekenhuis komt. En wat te denken van de andere steden en dorpen in de buurt zónder eigen ziekenhuis?

'Jaren terug werden Vlaardingers nog gewoon in het Holy ziekenhuis geboren en kregen zij 'Vlaardingen' als geboorteplaats in hun paspoort.'stelt ONS.Vlaardingen.  'Tegenwoordig krijg je als Vlaardinger een 'Schiedamstempel', en wanneer de kraamafdeling straks naar Rotterdam verhuist, een 'Rotterdamstempel' in je paspoort.

Voor veel Vlaardingers is het begrijpelijkerwijs emotioneel belangrijk om 'Vlaardingen' als geboorteplaats in hun paspoort te hebben.

ONS.Vlaardingen heeft deze kwestie een jaar of twee geleden al eens informeel aan de orde gesteld, maar daar is toen niets uitgekomen.' aldus de partij.

ONS.Vlaardingen wil Vlaardingse enclave in Schiedams ziekenhuis

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws