Onthulling Titan 1 in Nieuwland door wethouder Houtkamp
woensdag, 06 januari 2016 16:08

Onthulling Titan 1 in Nieuwland door wethouder Houtkamp

Op 16 januari onthult wethouder Marcel Houtkamp de staalgrafiek ‘Titan 1’ van kunstenaar Jaap de Jonge. Het kunstwerk is een herinnering aan de relatie die de wijk Nieuwland heeft met scheepsbouwer Wilton-Fijenoord. In de wijk wonen nog steeds veel mensen die werkzaam zijn geweest in de scheepsbouw.

‘Titan 1’ is met betrokkenheid van enkele van deze bewoners tot stand gekomen. Zij hebben de opdracht voor het kunstwerk geformuleerd – een zichtbare relatie met de scheepsbouw – en zijn betrokken geweest bij de verschillende stadia van uitvoering – van schetsontwerp tot definitief ontwerp. Het kunstwerk is bevestigd aan de gevel van een flat op de Damlaan, aan de zijde van de Nieuwe Damlaan tegenover ontmoetingscentrum De 5 Molens.

Het kunstwerk is aan de achterzijde van led verlichting voorzien. Afhankelijk van het uur van de dag verandert de kleur en intensiteit van het licht. Voor de voorstelling is een foto van het drijvende dok ‘Titan 1’ uit het archief van de scheepswerf gebruikt.

Na de onthulling wordt ook het glas geheven op het nieuwe jaar. De middag wordt gecompleteerd door een optreden van het koperkwintet van Orkestvereniging Wilton.

16.00 uur: ontvangst in ontmoetingscentrum De 5 Molens, Nieuwe Damlaan 818
16.30 uur: onthulling kunstwerk op de gevel van de flat aan de Nieuwe Damlaan-zijde, met optreden van het koperkwintet van Orkestvereniging Wilton
16.45-18.00 uur: borrel in ontmoetingscentrum De 5 Molens

Onthulling Titan 1 in Nieuwland door wethouder Houtkamp

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws