zondag, 25 juni 2017 12:12

Ontploffing en brand in Rotterdam

mediatv

Rotterdam - Zondagmorgen is er een zeer grote uitslaande brand uitgebroken in een loodgieterswinkel aan de Jacob Catsstraat in Rotterdam Crooswijk.

Een ontploffing ging aan de brand vooraf. De straat stond vol rook en de brandweer moest veel materieel inzetten. Omliggende woningen werden door de hulpdiensten ontruimd vanwege de heftige rookontwikkeling.

Omwonenden werden opgevangen door familie en buren. Ook werd voor opvang de evangelische kerk aan de Noordsingel opengesteld. Meerdere gasflessen zouden de ontploffing hebben veroorzaakt. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.

Er werd opgeschaald naar een GRIP1-situatie om de communicatie gestructureerder te laten verlopen. De brandweer zal nog geruime tijd bezig zijn met het controleren van het complex. Hoe het vuur is ontstaan is nog onduidelijk. Politie en brandweer gaan een onderzoek naar de toedracht instellen.

Update
Negen woningen zijn nog steeds niet bewoonbaar. Inmiddels gaan zes woningen worden vrijgegeven. Deze bewoners mogen weer terugkeren.

Ontploffing en brand in Rotterdam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws