zaterdag, 13 juni 2015 09:13

Ontwerp mee aan natuurspeelplaats in park Bijdorp

Zaterdag 13 en 20 juni 2015 organiseert de Scouting Schiedam ontwerpdagen om wensen en ideeën vorm te geven voor de nieuwe natuurspeelplaats in park Bijdorp. Afgelopen woensdag deden buurtbewoners en basisschoolleerlingen alvast ideeën op bij twee natuurspeelplaatsen.

Leerlingen van de basisscholen Het Talent, Ababil en Het Startblok bezochten woensdagochtend 10 juni de Speeldernis in Rotterdam om ideeën op te doen voor de natuurspeelplaats in park Bijdorp. De leerlingen onderzochten uitgebreid wat ze graag terug willen zien in park Bijdorp, zoals: water, takken om mee te spelen, klimmen, vies worden en mooie bloemen.

In de middag gingen een aantal bewoners en kinderen uit de wijken Bijdorp en Nieuwland mee op excursie naar de Speeldernis en Avonturis in Maassluis. Bewoners vinden de combinatie speelplezier, toegankelijkheid en de veiligheid van het gebied een belangrijk aandachtspunt om mee te nemen in het ontwerp.

Foto's van de excursies zijn te bekijken op de Facebookpagina Groen en spelen in Schiedam: https://www.facebook.com/groenenspeleninschiedam

Kom naar de ontwerpdagen 13 en 20 juni

Zaterdag 13 juni van 10.00 - 15.00 uur en zaterdag 20 juni van 10.00 - 12.00 uur gaan we verder met het ontwerpen van de natuurspeelplaats. Iedereen is van harte welkom om mee te doen. De ontwerpdagen vinden plaats in park Bijdorp, vlakbij het wijkcentrum Bijdorp.

Meer informatie aanpak park Bijdorp: http://www.schiedam.nl/Bijdorp

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws