maandag, 14 november 2016 18:55

Onze Veiligheidsregio is de beste!

Schiedam - De Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR) is zojuist in de Ridderzaal in Den Haag verkozen tot 'Beste overheidsorganisatie van het jaar'!

De VRR is de organisatie waarin de hulpverleningsdiensten in de regio Rotterdam-Rijnmond samenwerken aan veiligheid. Hieronder valt bijvoorbeeld de 'Brandweerkazerne' in Schiedam. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond voert namens de 15 gemeenten in de regio taken uit op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, mr. Ahmed Aboutaleb.

Nederland telt 25 veiligheidsregio’s. Het verzorgingsgebied van de VRR telt 1,2 miljoen inwoners, verspreid over 862 km2. Qua inwoneraantal is het de grootste veiligheidsregio van Nederland. Verder huisvest de regio een van de grootste havens ter wereld en de luchthaven Rotterdam – The Hague Airport. In het gebied zijn ook veel (petro)chemische bedrijven gehuisvest. Via de complexe infrastructuur van snelwegen, tunnels, spoorwegen en pijpleidingen worden tal van gevaarlijke stoffen vervoerd.

De Verkiezing van beste Overheidsorganisatie van het jaar 2016 wordt georganiseerd door de Vereniging van OverheidsManagement en haar partners. Ieder jaar wordt deze prijs uitgereikt aan de organisatie die innovatief is en heel goed presteert. Naast de VRR waren nog twee andere organisaties genomineerd: de gemeente Leeuwarden en de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Onze Veiligheidsregio is de beste!

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws