donderdag, 09 februari 2017 08:07

Ook een Wijksport- en Cultuurvereniging voor Groenoord

Schiedam - Woensdagmiddag 8 februari heeft wethouder sport Nathalie Gouweleeuw het startschot gegeven voor de Wijksport- en Cultuurvereniging Groenoord. Kinderen in deze Schiedamse wijk kunnen nu ook binnen een vertrouwde omgeving en tegen een aantrekkelijk tarief kennismaken met sport, kunst en cultuur.

De kracht van een Wijksport- en Cultuurvereniging is dat kinderen aan allerlei sportieve en culturele activiteiten mee kunnen doen, in hun eigen wijk, op hun eigen school of er dicht bij in de buurt. Zo ontdekken ze waar hun interesses liggen en kunnen ze hun passie uitleven en hun talenten ontwikkelen. De Wijksport- en Cultuurvereniging Groenoord biedt bij de start negen activiteiten aan, waaronder handbal, basketbal, streetdance, gitaar spelen en beeldende kunst. De kinderen krijgen begeleiding van gediplomeerde trainers van Schiedamse sport- en cultuuraanbieders.

Sport én cultuur
In de wijken Oost, Zuid, West en Nieuwland is de Wijksportvereniging al een paar jaar een succes. Rond de 250 kinderen zijn inmiddels lid van een Wijksportvereniging en trainen of spelen wekelijks. In Nieuwland zijn vorig jaar ook culturele activiteiten toegevoegd aan het ‘menu’. Dit sloeg zo goed aan, dat nu in Groenoord meteen is gestart met een Wijksport- en Cultuurvereniging.

Samen sterk
Na de feestelijke aftrap van Wijksport- en Cultuurvereniging Groenoord heeft wethouder Gouweleeuw namens de gemeente Schiedam een nieuwe overeenkomst voor de verschillende Wijksportverenigingen ondertekend. Dit convenant laat zien hoezeer onderwijsinstellingen, sportaanbieders en andere samenwerkingspartners betrokken zijn bij de Schiedamse jeugd. Samen maken ze zich sterk zodat kinderen onbezorgd kunnen spelen en leren.
Ook een Wijksport- en Cultuurvereniging voor Groenoord

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws